Oma blogiluettelo

keskiviikko 4. helmikuuta 2009

ZS8T Marion Isl vain antaa odottaa





Maanantaina illansuussa tuli ZS8T vihje 14300, antenni oli ihan väärään suuntaan sen suunta oli FW, nopeasti alamökkiin kääntämään antennia etelään ja eihän siellä 14300 mitään kuulunut, eikä enää 7070 nyt kuitenkin ollaan qrv ZS8T suuntaan, 40 m kelpaisi erityisesti.

Kunnon pileuppia kaipaan asemalta, jotain ihme pyrähdyksiä etupäässä 20 m ssb:llä. Vain onko Petruksella pelko että maailmakaatuu päälle, pitäisikö hänellä olla meklari joka olisi tukena ja turvana. Jotenkin tuntuu että joku henkinen este on nyt siellä saarella, kyllä tuolla varuste arsenaalilla pitää kunnon signaali jo saada aikaan. Onhan siinä se pahapuoli, liian monta asemaa kuulee hänet ja mahdollisia kutsujia tulee liikaa. Maanantaina ja tiistaina olleet vihjeet kumottiin piraattiksi hänen nettisivuillaankin. Ja uusia työskentely taajuuksia 20 m ssb luvattiin, se 14300 olikin jo varattu /MM hätäliikenteelle.

Energiaekspertin sralfree Jussin OH5CH löytö.
Pienimuotoiseen tuulivoiman hyväksi käyttöön sopiva ratkaisu, on jo 1920 kehitetty savonius siivet http://www.linux-host.org/energy/asavonius.html

Kyllä nuo talitintit ovat almanakasta selvissä heti kuun alussa kuulin jo ti-ti-ty, pakkasta oli vielä silloin reilusti joten tuo tyyy ei vielä oikein pitkänä tullut, vain onko tässäkin taas kyse kaupungistumisesta, nyt ollaan osa Kouvolan kaupunkia. Kuulemma kaupungissa, saman lajin laulukin on erilaista kuin haja-asutus alueilla.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/


Ei kommentteja: