Oma blogiluettelo

tiistai 17. helmikuuta 2009

Miksi K5D ei vastaa minulle ja nyt heti?


Kyllä tämän K5D workkiminen testaa hyvin operaattorin dx-workkimis osaamista ja aseman suorituskykyä. Kyllä se kieltämättä ottaa päähän K5D tulee mittarin mukaan S9 ehkä vähän plussiakin, qsoa ei vaan synny vaikka kuinka yrittäisi. Tai jos s-mittari ei näytä signaalille mitään ja vähän siinä hierotaan niin qso syntyy. Jälkimmäisessäkin tapauksessa, ei qsoa olisi syntynyt jos vain olisi siihen S9 signaalia jäänyt odottamaan, eikä kutsunut. Molempia ääripäitä on koettu, ja varmasti koetaan jos vain dx-workintaa harrastetaan – ja miksi ei niin kiehtovaa se on.

Jos en ole väärin ymmärtänyt niin Juha OH5CW sain eka yhteyden 17 m cw kun hän oli sillä ilmoitetulla taajuudella kuuntelemassa ja odottamassa K5D tulemista. Jopa vielä suoraan sen omalta taajuudelta, hetken päästä oli jo uppi käytössä, kun asemasta alkoi vihjeet virrata. Tällaisia erikoistilanteita kannattaa etsiä ja käyttää hyväksi, ennen sitä ekaa vihjettä.

Itse en ehtinyt päivällä bandeja kuuntelemaan, mutta Jussi OH3LCH raportoi tiistaina päivällä 20 ssb:ltä LP kelista jolla K5D tuli ja kuuli huonosti EUta jota kuitenkin workki ja siitä se soppa syntyy. Erittäin hyvät tarvikkeet jos pileuppi ei pyöri sujuvasti. Ettei vaan siellä saarella workkijalta mennyt keppien switsissä asennot 180 astetta väärin, ja sillä yritettiin ajaa EUta jolla taas antennit SP suuntaan. Jussi tyynesti ilmoitti ei ollut vielä tänään päivällä ollut hänen vuoro siinä 100 w jonossa.

Desecheolta on saatu eka päivitys heidän nettilokiin. Linkkiä en kyllä heidän lokista löytänyt, mutta täällä se on. http://logsearch.de/index.php?option=com_wrapper&Itemid=231

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: