Oma blogiluettelo

maanantai 23. helmikuuta 2009

Musta maanantai


Maanantaina heräilin tavalliseen aikaan kello oli kuusi, paikallista aikaa. Menin 80 m cw:lle katsomaan mitä K5D kuluu ja hyvinhän se tuli. Katsoin että se uusin sisään vedetty koksi oli käytössä, siinä oleva 80 m dipoli on ssb vireessä joten swr uhmaten sitä piti ajaa, ei muuta kuin linukka tulille ja kahvia mukiin ja kutsumaan. Vasta-asemalla oli oikea cw-virtuoosi, nopeutta riitti, en kyllä oikein päässyt juoneen sisälle. Saattoi pitkään ottaa samalta taajuudelta ja sitten alkoi liikkua, yritin ennakoida hänen liikkeitään. Koska en usko että signaalini riittää pahimpaan pileuppiin joka usein kertyy juuri pidetyn qson taajuudelle.

Kävin hakemassa lisää kahvia alhaalta, siinä kahdeksan maissa, ehkä vähän yli siellä vaihtui operaattori. Nopeus vähän putosi samoin qso vauhti, mutta liikkumisen ennustettavuus parani olennaisesti. Muutaman kerran pääsin melko varmaan paikkaan iskemään, ei tulosta. Kahvia vaan meni ja taas alas sitä hakemaan lisää, siinä juodessa katselin asemaani ja manasin etten osaa workkia hyvää dx-asemaa, OHta oli kuitenkin mennyt läpi. Ulkona oli alkanut pakkaslunta satamaan ja maisena muutenkin talvisen rauhallinen.

Verenpainemittarin olin edellisenä päivänä löytänyt muutonjäljiltä, mutta runsas aamuinen kahvin juonti ja pitämätön qso harmitti, joten ei mittaukselle ollut suotuisia olosuhteita.

Laskeuduin taas workinta tuolille, samalla tein terävän havainnon ja sanoin kaksi kirosanaa jotka lausuin ääneen. Siinä käytössä olevassa koksissa on vaihtokytkin ja se oli 15 m 6 elm asennossa, ei siinä 80 m dipolissa kuten piti. Ollut koko aamun, teki mieli sanoa lisää niitä sanoja ja peilin edessä. Tänään ei kannata verenpainettä mitata, on varmasti niin korkealla.
Onneksi tuolla koksin yläpäässä ei ollut KT-34XA tapainen tribanderi, olisi sieltä baluni varmasti mennyt, kun 15 m antenniin olisi 80 m signaalia linukalla tarjoillut.

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: