Oma blogiluettelo

maanantai 16. helmikuuta 2009

K5D yritetty workkia - ensi huuma jo ohi




Sunnuntaina hävisi pilkku Auringosta ja A-indeksi nousi kolmeenkymmeneen, ei kuulunut pihinääkään 15 m ssb tai signaalista K5D suunnasta, joten 12 m päivystys oli ihan turhaa. Pitäisikö tilata uusi pilkku, en vain ole varma mistä niitä pitää tilata ja mikä on hinta, ei taida projektirahastosta saada apuja. Joten ehdotan että siitä yhä lisääntyvästä avaruusromusta kerätään sopiva peili tähän tarkoitukseen, ei olisi ainakaan kovin ”aktiivinen” toistin.

Tuo 30 m bandi, näyttää olevan täällä ongelma, tuolla kääntyvällä dipolilla olen muutaman kerran bonganut himmeetä pihinää K5D suunnasta, nyt täytyy terästäytyä ja olla tarkkana, kelin suhteen.

Ja kuuluihan se maanantaina aamupäivällä, mutta taajuus oli 10102 ja niin lähellä sitä bandin alussa olevaa RTTY lähetettä, etten minä ainakaan ajoittain sitä lukenut, RTTY tuli plus 40 db. Vaikka kuinka etsin sopivaa filsua, vaimennusta tai muuta ihmevärkkiä ja mitä niitä nuppia tuossa FT-1000 MP Mark –V Fieldistä löytyi, ei ne oikein tilannetta helpottanut. Oli paras jättää toiseen päivään, jos vaikka siellä ilmoitetulla 10106 olisi saatavilla toisena aamupäivänä. Mikähän päähän pisto tuo 10102 oli, muilla taajuuksilla ovat kivasti olleet ilmoitetuilla taajuuksilla.

K5D nettilogi vielä hakusessa, mutta minulla omassa on merkintöjä 40m ssb, 20m ssb ja 20 cw, joten vielä mahtuu lokiin qsoja. 17 m antennissa tai syöttöjohdossa jotain häikkää, ja on nyt poissa pelistä. Toisaalta olen yllättynyt ssb qsoista, oletin olevani cw:llä paljon vahvemmilla, mutta otanta on niin pieni että on turhaa suuria johtopäätöksiä vielä vetää.

Järvenpään jääkiitäjillä alkoi hiihtoloma ja täällä alkaa kova jäänpuhdistus iltapäivällä. Naapurilla on samat puuhat, tämä lie sitä hyötyliikuntaa.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: