Oma blogiluettelo

perjantai 20. helmikuuta 2009

Jos MUF ei nouse, on yritettävä muita bandeja


Lyheni se linukka jonokin 40 cw:llä yhdellä ja 18072 kelpasi 40 m 3 elm yagilla swr kyllä taivaissa, mutta en ole ehtinyt paremmin tuohon 17 m antenni tai syöttöjohto-ongelmaan perehtymään. Järvenpään jääkiitäjät oli hiihtolomalla ja huoltoporras oli täystyöllistetty kolmesta hiihtäjästä ja luistelijasta ja yhdestä joukkoon kuluvasta taapertajasta joka ei vielä luistele tai hiihdä.

12 m bandia olen kuulostellut illansuussa sillä silmällä, mutta silloin pilkkupäivinä oli periaatteessa toivoa, nyt tuskinkin MUF on noussut virallisesti 17 m bandille. Ainoat uudet bandit on tarjolla aamuisin, paikallisen auringon nousun aikoihin 80 mja 160 m. Jälkimmäistä bandia en ole edes siihen aikaan kuunnellut, nytkin perjantai aamuna asema kuuluu hyvin 3524, mutta makein kohta on vielä edessä, joten pitää vain malttaa odottaa, ainakin meikäläisen. Tarkka auringon nousun aika on täällä 05.41 UTC. Onneksi K5D on ollut EU auringon nousun aikoihin uskollisesti juuri noilla bandeilla tarjolla. Perjantai aamukin 80 cw:llä meni OHta läpi sanoisin runsaasti, vielä vähän yli kahdeksaa paikallista aikaa vielä OH9RJ meni vaikka täällä oli jo K5D signaali selvästi laskenut.

K5D logi on nyt heidän kotisivujen kauttakin löydettävissä, vaikka ongelmia on ollut tietojen siirrossa, nyt on jo 60.000 qsoa kasassa ja OHsta sinne workittu ainakin 160–15 m välisillä bandeilla ja 100w sarjalaisetkin päässeet mukaan. Uusi vaihtomiehistö lennätetty saarelle. http://kp5.us/


73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: