Oma blogiluettelo

sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Pertusta odotellessa taitaa vuosi 20090 mennä hyvin


FW5RE onnistuin jopa kuulemaan lauantaina illansuussa 80 m cw:llä, en oikein päässyt kunnolla edes kutsumaan, oikeasta paikasta – väärästä kylläkin. Asema pomppi 160 ja 80 m väliä ja keli piikki meni täällä nopeasti ohi.
6 pv helmikuuta 2009 18.40 utc päivätyn lokin mukaan sitä on erityisesti workittu 80 m, 160 on selvästi vaikeampi, jota kertoo ettei 160 m qsoa sinne ole kuin yhdella OH-maraton listan TOP 10 olevalla asemalla OH2BU. Sekä muutama muu tämän bandin erikoisharrastaja, löysin OH1LQ ja OH3XR joka kertoi että helppo qso se ei ollut. Varmasti muitakin on kutsut ei vain tulleet mieleen joita olisin hakenut lokista. Ja tietysti se tosiasia, että monellako sinne tuosta TOP 10 on edes sinne asiaa, jos se on jo lokissa. Peditio vielä jatkuu ja asema on aktiivien noilla bandeilla päivittäin, joten kaikki on mahdollista. http://www.ha0du.com/

Jos ei muuta ole Petruksesta niin uutisia. Hän on saamassa kortin ZS8T ja se menee painoon aivan näinä päivinä ja postitus alkaa välittömästi. Koskahan se pile-up työskentely alkaa, minullakin antenni ollut viikon sinne suuntaan, mutta aidoksi väitettyä asema en edes vihjeissä ole nähnyt.

Timo OH1NX ehdotti 3699 että kehitetään kannettava yhdinreaktori jossa piisaa tehoa lumen puhallukseen, pois paikoista joissa sitä ei siedetä. Asia lähti Affen OH2QM toteamuksesta että energiaa tähän puhaltimeen tarvitaan lähes tolkuttomasti.

Itsekin auringon nousun jälkeen huomasin että lunta oli todella satanut yön aikana muutaman sentin täälläkin. Ei muuta kuin hyötyliikuntaa pihalle harrastamaan, täällä ei piha ole vielä oikeassa tasossa, puhumattakaan mahdollisesta piharakennuksesta. Lumen siirtely ja kattolumien mahdolliset kaadot on syytä huomioida mahdollisissa ratkaisuissa joita tuohon pihalle tekee. Täällä on periaatteena piha josta ei tarvitse lunta pois ajaa, ellei nyt lumisateet ihan mahdottomasti lisäänny, vaikka pieni tontti onkin.

Muistissani on muutama todella hieno piha, jossa on kaikki kesällä järjestyksessä ja kaunista, jopa palkittuja pihojakin. Mutta talvella ei lumen siirtelyyn tai edes väliaikaiseen säilytykseen ei olla ollenkaan varauduttu ja näin lumesta tulee aina ongelma. Tai vanhemmissa rivi-ja kerrostaloja jossa ei nykyaikaisilla koneilla ole asiaa, hyvä että pieni bobcat sopii pyörimään. Paikkaa lumelle ei ole, kuin pysäköinti paikkoja kuormittamalla. Se on sitä vihersuunnittelua parhaimmillaan, vaan eihän piha ole talvella vihreä - ainakaan jos on lunta.

Päätän isännöitsijän katsauksen tähän. Seuraavalla kerralla parketti asentajan työkalujen puhdistuksen yhteydessä viemäriin kaatamat jätökset ja niiden seuraukset.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: