Oma blogiluettelo

tiistai 17. helmikuuta 2009

Edelleen vain K5D



Kuumana bandeilla käydään, jos sujuvasti pileuppia pyörittävä asema sattuu olevan K5D ilmoitetulla taajuudella, on se tietysti K5D ja siitä vaan vihjettä antamaa, tyyliin kyllä minäkin sen kuulin. 10106 oli VQ9 josta puolen kymmentä vihjettä saatiin aikaiseksi K5D, minäkin jo laitoin linukkaa tulille oli se sen verran voimakas kunnes antoi kutsunsa, kyllä linukan powerin kytkin meni off-asentoon heti. Maantaina heillä oli leirin tupa- ja ympäristö tarkistus illansuussa, ilmoittivat tunti siinä menee, mutta useita tunteja olivat poissa bandilta.

Siinä mielessä K5D porukalle on nostettava hattua, oman kutsun antoa he eivät pihtaa, melkein sanoisi että jopa piinaavan usein se sieltä tulee, ei tule epäilystä kenen kanssa tässä qsoa yrittää.

Maanantaina juuri ennen TV1 iltauutisia K5D tuli 10106, onneksi oli täällä eikä siellä alhaalla RTTY vieressä, tuli dipoliin luettavasti ja siinä parin ooverin verran tahkottiin, että molemmille sattui qsb huippu niin siinä oli qson paikka ja uusi bandipongo ,ei tainnut olla niin paljon vielä kutsujiakaan vielä.

Tiistaina A-indeksi oli jo alle 10, tarkkaan ottaen se oli 9 ja 3523 käydään tavallista sotaa ja tunataan heti vihjeen jälkeen. Nyt tosin on se tilanne ettei jokaisen vihjeen jälkeen riitä enää tunaajia, koska samoja vihjeitä tulee niin tiuhaan. Taajuudella kutsujia ja heidän häätäjiä riittää yli omantarpeen. Heti paikallisen auringonnousun aikana ja heti sen jälkeen K5D signaali on todella hyvä.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: