Oma blogiluettelo

tiistai 10. helmikuuta 2009

Edellinen KP5 Joulukuussa 2005


Edellisestä KP5 peditiosta jäi todella valju mielikuva, 2005 Joulukuussa N3KS/KP5 ja K3LP/KP5 olivat äänessä noin 22 tuntia ja qso saalis oli noin 7200. Tämä oli selvästi suppean sisäpiirin juttuja. Ei edes Bernie W3UR tiedottanut asiasta bulletiinissaan. Jos en DX-clusterilla roikkunut, en olisi tiennyt asiasta mitään ja nytkin luulin että muutama päivä siellä ollaan. Mutta vihjeistä alkoi hitaasti muodostua sellainen käsitys että ”heti huomenissa” siellä jo lopetetaan.

Joten pulssi alkoi nousta, kun sinne jenkkien sekaan ei meinannut mitenkään mahtua täältä pohjolan perukoilta. Ja kun parhaaseen iltapäivän kelipiikkiin tänne, pojat menivät siellä saarella vielä nukkumaan.

Silloin tuli sanottua ainakin kaksi kirosanaa ja kovalla äänellä, vaikka se ei yhtään auttanut. Silloin vielä toivoin että pitempään siellä ollaan, koska nukutaankin. Jos pitää nukkua että vielä molemmat workkijat vielä samaan aikaan. Lienee osa paikallista siesta perinnettä, koska siellä etelässä ei ole yleistä että peditio asema/t ovat äänessä 24 h/vrk. Siellä kaikki operaattorit kahvinkeittäjää myöten nukkuvat saman aikaisesti ja silloin ei workita.

Tällä peditiolla tuli sekin koettua, että qson pitämiseen riittää jos kuulee KP5 sanovan oman kutsuni, jota olin jauhanut tuntikaupalla uppia olevalla taajuudella. En ainakaan ole kuullut että homma ei olisi mennyt läpi. Minä en sinne millään bandilla qsoa saanut, olisi pitänyt olla agressiivisempi kutsumisessa ja valvoa se yö siinä välissä. Sitä en tehnyt koska maa oli jo kuitattu ja halut hävinneet. Kyseessä oli vain bandi-tai modepinnat.

Lähtökohtahan oli tähän saarella käyntiin, että usalaiset meni saarella ja piti koti qsojaa jos sinne muita pääsi väliin, niin eteläisestä- ja läntisesti EU:sta ne pääasiassa olivat. Tämä silloin kun itse olin kutsumassa, taisi sinne jokunen OH mennä läpi, mutta ei mitään massiivista läpimurtoa täältä ollut.Tämän pedition qso jakauma olisi kivaa katseltavaa vaikka dxcc-maittain, siitä paljastuisi todellinen tilanne koti qsojen osuudesta. Mikä lienee ollut tilanne Japanissa?

Kaunotar vilautti hanuria Kampissa - video! - Markkinointi&Mainonta
http://www.marmai.fi/viikonhitti/article208121.ece


Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: