Oma blogiluettelo

maanantai 9. helmikuuta 2009

Pulssi nousee Desecheo lähestyy


Jari OH6BG on laatinut keliennusteen K5D = KP5 Desecheon Isl suuntaan, mittava peditio alkaa 12.2.2009 kestoksi on ilmoitettu kaksi viikkoa http://www.voacap.com/kp5/

Olennaisin ero kuten Jari kauniisti sanoo, tarkempi todennäköisyys heidän sivuillaan olevaan ennusteeseen. Jo aikaisemmissa kirjoituksissa ihmettelin heidän ennusteen aluetta jolla ennuste on laadittu zone 15. Joka on niin pitkä pohjois,- eteläsuunnassa, joten pienelläkin hf-workinta kokemuksella, voi sanoa ennusteen olevan vain suuntaa antava ja ennusteessa käytetyt parametrit ovat tuntemattomia, ainakin minulle. Jos Vaasan ja Etelä-suomen välillä on eroa, niin miksi ei sitten Etelä-Suomen ja Italian välillä sitä olisi – Italialaisten eduksi.

Ja tässä vanha hyvä nyrkkisääntö Jarilta.
”On muutamia ajankohtia, jolloin erityisesti kannattaa olla bandilla: silloin kun Aurinko nousee ja laskee kohdepaikoissa” Ja tähän mm. antaa Jarin kuvat hyvän selvyyden.
Desecheon Isl kutsu on K5D ja kyseessä on DXCC- maa jonka edelliset merkinnät löytyvät lokistani vuosilta 1989 ja 1991. http://www.kp5.us/

Muuten OH5RBI voi kysyä jopa oman qth Auringon nousu- ja laskuajat jos on lokaattorinsa sinne antanut. set/sun ohxxx käskyllä ja sinne ne voi antaa set/qth käskyllä. Myös eri dxcc-maiden vastaavat saa käskyllä sh/sun kp5.

LP-kelien tutkailu tässä paikassa, ei ole ehkä tarpeellista koska kysyntä mielestäni tulee ylittämään tarjonnan. Joten japanilaisten yli ajaminen täältä on jo lottovoiton kaltaista sattumaa, etenkin jos se walli on jo ennättänyt syntyä. Tietysti jos sitkeällä päivystyksellä pääsee iskemään ennen ensimmäistä vihjettä. Japanista ei yleensä tule vihjettä ihan eka sekunneilla, niin on siellä kova kuri vihjeiden annossa ainakin www-tason dx-clusteri verkkoon.

Isännöitsijän katsaus osa II
Eräälle parketti asentajalle kunnostamansa asunnon viemäri oli kuin luvallinen kaatopaikka, kaikki tasoitteen sinne joka sattuu purkkiin jäämään, ennen seuraavan kohteen hommia. Omat työkalut kyllä puhdistetaan hyvin, mutta jätökset jätetään lähimpään mahdolliseen paikkaan joka sattuu olevan silloisen katseen piirissä. Tasoite kovettuu lattiapinnassa, tietäen että kyllä se viemärissäkin toimii samoin, kun se ei ole edes vesiliukoista. Viemäritukos kuuluun Suomen Kiinteistöliiton vastuunjakotaulukon suosituksen mukaan asuntoyhtiön kustannettavaksi. Joten paineaukaisijoilla ja kuvaajilla riittää hommia ja isännöitsijöillä laskun kirjoittamista remonttifirmoihin.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: