Oma blogiluettelo

keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Viime hetkiä topbandilla


Kyllä se vaan siellä jossain kytee, piti illalla käydä vaihtamassa 160 m dipoli koksinpäähän. On keskiviikko aamu, täällä sitä nyt istutaan ja ihmetellään ON4KST lowband chatissa . Miten se K5D täälläkin nousi 1826 luettavaksi, ajaa vain usaa joten ei voi muuta kuin odotella, kello on vartin yli viiden paikallista aikaa. Samaa viestitti chatissa Jussi OH3RF
The LOW BAND chat (by ON4KST) Web 2.0 version. http://www.on4kst.info/chat/index.php

Kyllä tämä 160 m cw kuuntelu K5D osalta on paljon rauhallisempaa kuin 80 m cw:llä, ei ole niitä tunaajia ainakaan niin usein ja tai cq huutajia jotka tulee suoraan taajuudelle vain häiritäkseen pileuppia. Kellon ollessa siinä varttia vaille kuusi alkoi jo EUkin kelvata jenkkien seassa. Selvästi myös signaali on noussut, myös EUsta kutsuvien asemien määrä on lisääntynyt, tai keli kääntynyt siten että ne kuuluu täälläkin.

Aamulla kelipiikki sattuu varmaan tänne samoihin aikoihin koska 80 ja 160 m cw qsot muutaman minuutin tarkkuudella samaan aikaan ja selvästi ennen paikallista auringon nousua. Tarkalleen tasan kello seitsemän paikallista aikaa oli qsot ja aurinko nousee täällä puolituntia myöhemmin. Kuuntelussa en mitään havainnut mitään erikoista piikkiä, tasaisen varmasti se sieltä dipoliin tuli. Auringon nousun aikana asema tuli kyllä selvästi parhaiten jopa S9 ja OHta oli kovasti kutsumassa. Silloin olin jo valmistauduin päivän puuhiin, näyttää siltä että kello 15.00 sa kelipiikki jää kuuntelematta, peukut pystyyn jos sieltä jotain kuuluisi, 12 m bandia tarkoitin.

Tor-Björn OH2BV ehdotti ettei luovuteta ennen kuin peditio on ohi ja silloinkin vielä taputetaan uudelleen esiin, tavalla joka on tyypillistä korkean kulttuurin tapahtumissa.

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: