Oma blogiluettelo

tiistai 24. helmikuuta 2009

Ja vielä K5D


Tiistaina kello soittamaan jo viidelta ja taas 80 m cw:lle, ssb asema oli 3781 ja tuli vähän nihkeesti ja cw taajuudella oli qrx meneillään. Joten aamukahvit siinä hyvin ehti naattia ja tauko päättyi ja jenkkien ajaminen jatkui. Ei ollut EU:lla mitään jakoa tähän aikaan, ei auttanut muuta kuin odottaa.

Operaattori on varmaan se sama joka oli eilenkin. varsinainen cw-virtuoosi, pileupin pitäjä parhaasta päästä. Siinä ei qsoa pitkään hierottu, kopitti kutsun kerralla ja nopeasti, ehkä signaalitkin vahvoja, koska ei siihen EU mahtunut mukaan ollenkaan. Täällä vain kuunnellaan ja viritellään taajuudella, selvästi alkaa EU hermostua ja A-indeksikin taas noussut neljääntoista, paha juttu.

Ei siellä näköjään sallita päivittäistä qson pitoa samalla bandilla koska muutaman kerran olen kuullut aseman vastaavan että qso on jo ollut. Ovat jo ajaneet yli 100.000 qsoa, mittava määrä puutteita poistettu ja saatu uutta dxcc-maata monille dx-workkijoille.

Vähän yli kello kuutta alkoi EUkin kelvata. Nyt jo pääsin muutamaan otteeseen iskemään mutta ua3-pojat meni aina yli ja jvielä jonossa, taisi olla Moskovassa auringon nousun aika ja sopiva määrä watteja käytössä. Kuitenkin pääsin tämän cw-virtuoosin sielun elämästä sen verran perille, että tiemme kuitenkin kohtasivat tarkalleen paikallista aikaa seitsemältä. Tämän virtuoosin kanssa oli oltava tarkkana että pysyi samassa rytmissä. Minä väänsin nopeutta lisää, että ehdin antaa oman koolini kahteen kertaan, siihen rakoon jonka hän käytti keskimääräiseen kuunteluun aikaan. Hän luki kyllä kovaakin nopeutta ja näytti jopa siitä nauttivan niin sujuvaan se oli, jopa mahdolliset korjaukset. Minulle tuli takaisin OH5TZ mutta korjattuna meni kerralla muutos läpi.

Oli se 80 m dipoli selvästi parempi antenni workkia 80 cw:llä kuin se maanantai aamuna käytössä ollut 15 m 6 elm monobandin yagi. Tai ainakin qso syntyi ja silloin ei, siinä se pieni ero.

Tänään voin mitata verenpaineen iltapäivällä.

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: