Oma blogiluettelo

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

OH5RBI:llä ennätys yleisö?


Sunnuntaina aamusta olin taas virkeänä hyvin nukutun yön jälkeen ja 80 m cw:llä K5D tuli hyvin 3523 siinä PACC-kisan seassa. Muutamaan kertaan K5D antoi PA-asemille vuoroa, ei tullut vastausta, joten lienee vain kisassa olleita CQ huutajia, toisaalta myös K5D päälle pyrki usein asemia, jotka vain ajoi kisaa.

Kyllä totuus on että 80 m cw:llä on paljon runsaammin asemia jotka pyrkivät ajamaan qson K5D taajuudella, eikä uppina kuin pileupin pitäjä toimii. Se mistä se johtuu on varmasti montakin syytä, tällä taajuudella kuulee kaikki lähelläkin olevat asemat. Ehkä myös hyvin kuuluva K5D houkuttelee workinta yritykseen asemia joilla ei ole niin vankkaa kokemusta dx-workinnasta, jossa on tuo uppina workkiminen lähes pakollinen sääntö.

Toinen on tuo omien nappuloiden sekaantuminen, menee pileupin kuuntelu ja oma lähetystaajuus sekaisin, kun kahdella vfo:lla pelataan. Sitä tapahtuu kokeneillekin dx-workkijoille. Bandipoliisien sähläyksestä ja taajuudella virittäjistä en sano mitään, ainakaan myönteistä.

DX-clusterilla OH5RBI taisi olla ennätys yleisö satakunta käyttäjää, syynä ehkä tuo K5D peditio ja WPX RTTY kisa, pientä tahmeuttakin oli havaittavissa, tai sitten se oli täällä päässä. Koska yritin XP päivitystä ja sen jälkeen, ei Outlook ottanut toimiakseen, se kaatui ennen kuin oli edes pystyssä. Piti purkaa päivitys ja palata tilanteeseen ennen päivitystä. Tuon asian uskomiseen meni muutama ehtoo. Varmaa sen korjaisi muutenkin, mutta ei pinna ja osaamisen epäily esti korjaamisen. Varoituksen sanojen kera piti jokin login rivi/t muuttaa tiettyyn muotoon, jossain syvällä ohjelman uumenissa. Laittakoot sellaisen päivityspaketin että homma hoituu.

SRALin myllyt taas toimii, kiitokset uurastajille.
Workkimisen Arvomaailma
http://www.sral.fi/files/arvomaailma.pdf


Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: