Oma blogiluettelo

tiistai 10. helmikuuta 2009

FW5RE


Kopattu eräästä dx-clusterin vihjeestä FW5RE 20 m ssb:pileupin aikana, jossa asema otti omalta taajuudelta: ”by numbers but nothing hear” Ja hetkeä myöhemmin samalta asemalta: ”by numbers (?) but numbers?” Kun tällaisia viestejä katselee, en enää ihmettele sitä väärien kutsujien määrää joka jokaisella numerolla on. Jos ei edes kuule mahdollista vasta-asemaa tai siitä edes pileupista pysty päättelemään mikä numero on menossa ja kuitenkin pitää kutsua, sanoisin ettei ole lisättävää.

Maanantaina FW5RE ssb valloitus alkoi hyvin, 40 m ssb tuli viimeisillä aamupäivän tunteina, olihan siinä muitakin OH-asemia. Ensin Jari OH2BU sai itsensä EU:na läpi kesken JA-pileupin ja siitä se EU taivas aukeni muillekin OH-asemille, jonossa oli ainakin kuulohavainnon perusteella OH2WI ,OH1TX ja OH5VY. Itse olin siinä ollut jo jonkin aikaa myös ollut kuulolla mutta odottelin seuraavaa numeroa joka olisi ollut viitonen ja silloin olisin aloittanut kutsumisen japanilaisten seassa. Nyt sitä ei tarvinnut tehdä, qso tuli EU vuorolla jossa kaikki kelpasi numerosta välittämättä.

Tiistaina olikin jo A-indeksi noussut kymppiin ja FW5RE tulikin 7005 aika vaisusti, ei olisi ollut
oikein ssb qson paikkaa tänään, kuului mutta lukeminen oli vähän vaisua. Maanantai oli A-indeksia vain neljä DK0WCY:llä joka meille antaa oikeammat A-indeksit. Eikä muutenkaan ollut ruhkaa FW5RE vastaanotolla japanista tai muualtakaan sieltä suunnalta. Ihan cq huuteli taajuudella, toinen asema hieroi 14227 qsoja SSTV porukan harmiksi, siellä tuskin kuulin asemaa.

FW5RE päivittäisellä 160 ja 80 m cw workkimisella on tullut uusia OH-kutsuja heidän lokiin. Minäkin sen maanantaina ”melkein” kuulin 80 m, maanantaina siinä illansuussa mittailin koksia pihalla sisään vetoa varten ja tulin hakemaan lisää työkaluja kun asema oli juuri siirtynyt 160 m.
OH-tiedon mukaan oli sitä jopa pelkällä dipolilla kuultu täältä. http://www.ha0du.com/

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: