Oma blogiluettelo

lauantai 14. helmikuuta 2009

Takana huonosti nukuttu yö ja aamulla yksi qso


Siinä kahdeksan maissa saavuin radioiden äärelle perjantai iltana K5D signaali oli ainakin 14023 ihan siedettävä, mutta iltakahvin juonnin jälkeen se oli jo selvästi laskenut. Ainoa OH-asema jonka kuulin siinä kahvinjuonnin lomassa menevän läpi oli OH8LQ.

Signaali laski selvästi edelleen tunnin kuluttua oli ihan himmee, eteläinen EU kelpasi hyvin. Italialaiset kehuivat clusterilla, että helppo qso, sitä zonen 15 pituus tietää, keskimäärin meillä on zonessa 15 on kaikki hyvin. Kyllä keliä on ja asema kuuluu, mutta ei täältä sellaista signaalia saa, että olisi siellä samalla tasolla kuin läpimenevät EU tai USA.

Siinä odotellessa meni yö hyvin huonosti nukkuen, 40 m ssb oli ajoittain hyväkin signaali, mutta tuolta etelästä oli vielä kovempia, joten jalkoihin siinä pakosti jäi. Ainoa OH jonka kuulin menevän läpi oli OH2ZZ. Tuolla uudella 40 m kaistalla on ainakin minun 3 elm niin cw-alueen alussa resonanssista että ulos en saa kunnolla tehoa, linukkana minulla on AL-1500.

Vähän paikallisen auringon nousun jälkeen K5D nousu oli mahtava, kävin vain alhaalla kahvilla ja sillä välillä se tapahtui. Pienen USA harhailun jälkeen oli EU vuoro 7200 ja UP, oli taajuus ja siitä se kelpasi, pienen tankkaamisen jälkeen. Ei oikein tainut operaattori siellä tietää mitkä ovat yleiset Region I taajuudet koska ilmoitti EU 200 up, onneksi oli meillä 200 sallittua.

Jos jos oikein herzeja halotaan, oli minunkin signaalia varmasti oli osa bandilta ulkona, vaikka digitaali näytti lähettäessä 7199,9.

Saatte diskata qson, mutta en ole missään listoilla, joten en ole kenenkään kilpailija. Nyt odotan haastetta raastupaan ja liitosta erottamista.

K5D oli workittu jo silloin eka yönä myös 160 m cw:llä, joten ei yhtään paha aloitus isoilta pojiltakin sielläkään. Kyllä tämä toisaalta oli odotettavissa, eka metrit ovat aina isojen poikien leikkiä. Ja me muut tulemme siinä jälkijunassa.

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: