Oma blogiluettelo

perjantai 13. helmikuuta 2009

QRP:llä ja pienellä R-indeksillä kivoja IOTA ja DXCC-maita


Kyllä sen R-indeksin nousun heti huomasi perjantai aamun dx-vihjeistä, useissa kehuttiin 80 m dx-asemien signaalia, itse en ehtinyt bandia olenkaan kuuntelemaan. Tuo K5D ilmoitus uudesta aloitus ajasta laittoi päiväjärjestyksen uusiksi.

Ape OH3TM iloitsi uusista qrp tehoilla workituista maista, joita oli aamulla tullut 20 m cw:llä, viimeisin oli V63MY joka oli samalla uusi IOTA ja uusi DXCC-maa Edellinen oli FW5RE, saldo qrp dxcc on nyt 173, qrp workinta alkoi hänellä 17.7.2008. Ape on kokenut cw:llä workkija, joten ei siinä tarvitse harjoitella, tuossa V63 workkimisessakin se tuli esille, olin siinä myös kuulolla, tosin vain puhuin puhelimeen, mutta toisella korvalla oli taajuuden tapahtumat tiedossa. Ja siitä Ape sen taajuudelta workki ekana, kun asema vain tauolta tuli ääneen.

SRAL palvelin näyttää olevan ajettu alas, ei pääse SRAL www.sivuille ja omakutsujen sähköpostin välitys ei onnistu. Onkohan syynä viime kyselytunnin kysymys joka koski SRAL tietoturvan tilannetta. Johon Mikko OH2MP antoi selvän vastauksen, tehkää poliisille tutkinta pyyntö tietoturvanloukkaamisen epäillystä. Poliisi hakee serverin pois tutkittavaksi ja kaikki hommat seisoo, ehkä kuukausia. Jos homma on aiheeton niin, sen Mikko tiesi jo etukäteen. Siitä seuraa oikeusjuttu jossa serverin haltija/omistaja vaatii korvauksia mm. serverin menetetyltä käyttöajalta, jossa prosessin käynnistäjä on maksajana. Kyseessä on nyt varmasti vain sattuma, kuin lotossa päävoiton saaminen, joten siitä ei kait ole kysymys.

Täällä SRAL hallituksen kyselytuntien nauhoituksia, mielenkiintoista kuunnella muutenkin. http://media.ham.fi/kyselytunti/?C=M;O=D

Hyvä DX - parempi mieli
73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: