Oma blogiluettelo

sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Vielä pari päivää K5D, ehkä kuluvan vuoden kohokohta


Sunnuntaina A-indeksi laskenut lähes normaalille tasolle, mutta se tärkein eli pilkut puuttuu joten ei taida nousta keliä edes 15 m bandille K5D suuntaan. Silloin pedition alussa oli se pilkku joka kyllä hiipui nopeasti ja silloin sinne täältäkin workittiin 15 m, en tiedä onko sen jälkeen sinne ollut täältä asia, onnittelut silloin sen workkineille. Tänään sunnuntaina kävivät 12 m cw:llä, dx-clusterin mukaan MUF oli silloin 17 m. Joten en viitsinyt edes paikallista auringon laskua jäädä odottamaan, niin oli pitkä haarukka ilman sitä tarpeellista pilkkua. Maanantaina aamusta pitää olla taas tarkkana jos vaikka 80 m cw:llä olisi tarjontaa EU- kelien aikana.

Yleensä ottaen K5D on ollut hyvä tarjonta, koska ovat useammalla asemalla liikkeellä. Eivätkä kaikki nuku samaan aikaan, joku sentään workkii. Monet asemat ovat sen workkineet 160 – 15 m bandeilla, hyvä näin koska seuraavaa pediota saadaan varmasti odottaa.

Jos heidän nettisivuista voi jotain päätellä, on se KP1 seuraava projekti, joka myös monella vielä workkimatta, koska sen vuoro tulee on varmasti myös tästä meneillään olevasta peditiosta saatavasta palautteesta kiinni. Kuvittelen näiden alueiden olevan samojen viranomaisten hallinnoimia.

Ettei se KH4 Midway Isl ole siinä samassa veneessä nykyisin, muistelen että joku vuosi sitten oli sieltä asema äänessä ja dx-infoissa puhuttiin jostain uudesta järjestelystä lupakäytäntöön ja ymmärsin sen olevan tiukennusta. Sotilaathan siellä on käsittääkseni olleet isäntänä, voihan tuo muutos johtua pelkästään myös heistä, koska KG4xx on käsittääkseni sama juttu.

73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: