Oma blogiluettelo

lauantai 21. helmikuuta 2009

Vielä on aikaa 24.2.2009 saakka


Perjantaina illansuussa Jussi OH3LCH ihmetteli, missä on bandien pohjakohinat 20 m ihan puhdas, onko hänen kerrostalossa joku ilmastointi mylly poksahtanut. Asemat tulee kuin tyhjästä, samaa täällä ihmettelin, johtopäätös että osa bandien pohjista on minullekin tullut jostain muualta kuin läheisestä 20 kV linjasta. Auringossa on jotain tapahtumassa, toivottavasti ei ainakaan aurora nouse kehiin.
Ja sieltähän se tuli lauantaina oli jo A-indeksi noussut ja K5D tuli luettavasti 3792, parhaaseen kelipiikkiin. Oli virittäjää ja rttyä ja kaikkien mitä ra-asemalta saattaa saada lähetetyksi taajuudelle, kyllä oli ikävää kuunneltavaa, taas on viikonloppu alkanut.
K5D tulee hyvin 7084 ja ottaa EUta numeroittain ei aurora pahemmin haittaa, vain tuo viikolopun ongelma käyttäytyminen, OHtakin menee 100w luokassa läpi mm. OH2BPU.

Usein muutama tunti ennen auroran nousua, on muutaman tunti hyvää avausta, nyt antennin suunta kun oli karibialle, joten jenkit tuli todella hyvin, siinä sitä selitystä.

K5D ei aja nyt viikonloppuna olevaa ARRL cw kisaa, joten perinteisillä bandeilla sieltä ei ole cw-asemia, vain ssb ja digimodea on siellä tarjolla. Näin minä sen ilmoituksen tulkitsisin. Tiedä sitten onko warc-bandeilla cw:tä tarjolla, ainakin vihjeen mukaan 10106 on asema.

SRAL puheenjohtajan esille nostama ajatelma RA2/2009 sivu 4, otsikkona oli. Järkeä tarvitaan, päättyi Samuel Butlerin ajatelmaan: ”Jokainen typeryskin osaa kertoa totuuden, mutta hyvään valehtelemiseen vaaditaan vähän järkeä”.

Ikävää että ehdin vain 47 vuotta olla SRAL jäsenenä, olisi näitä ajatelmia lukenut mielellään ja pohtinut niiden valintaperusteita.

QSL-korttien kulkemiseen ei SRAL tarvita, dxcc-maiden korttien keräilyssä SRAL osuus on ollut mitättömän pieni, koska siellä lähetään useimmiten suoraan, koska mukana on pieni korvaus pedition pitäjille. Nyt on LoTW tai tämä eQSL jota käytän, säästyy paikallisen kerhonkin lokerikko. eQSL.cc - The Electronic QSL Card Centre http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm


73, Pertti OH5TQ
pertti.oh5tq at gmail.com

Ei kommentteja: