Oma blogiluettelo

perjantai 31. joulukuuta 2010

ZS8M PSK modella?


ZS8M viimepäivien workintaan ei löytynyt suoraa vastausta  pitäisi olla CW tai PSK yhteys jota voisi tarkastaa löytyykö se lokista. Lähes päivittäinen aktiivisuus kyllä viittaa aitoon asemaan.
Tuosta kotisivun kuvasta voi päätellä että saarelle on rakennettu massiiviset rakennukset siltoineen, ja saarella on jyrkät kalliot. Jotenkin tuntuu perin heppoisalta määräys, ettei hf-bandeille voida asentaa useampi elementtisiä suunta-antennia. Koska on mahdollista että niihin paikalliset linnut törmäävät. Kyllä samoilla perusteilla voidaan helikopterin tilapäinenkin käyttö lastin purkamisessakin kieltää, siinä se varsinainen silppuri on, jos kohdalle sattuu.

Miksi ei tehokkaampaa suunta-antennia voisi tilapäisesti nostaa ja käyttää rajallisen ajan, samoin 80 ja 160 m lankoja.

Tietysti ensisijainen yhteys mantereelle hoituu vaikka millä virkkuukuokulla ja hyvällä tunarilla. Tänne EU perille asia on ihan toinen. Ikävin asia tässä tilanteessa on siellä uudessa qth olevat häiriöt, vahinko että se mantereen yhteys todennäköisesti pelaa, ainakaan siitä ei ole mitään mainintaa. Tai ovat saaneet  siltä taajuudelta häiriöt pois, tai vaihtaneet taajuuden häiriöttömään.

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut

Ei kommentteja: