Oma blogiluettelo

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Aukkoja katsellen



ZL8X  Kermadecin kuuntelussa 21292.5 tuli mieleen että  UA3 saisi olla paljon enemmän, ettei ZL8X asemien puutteessa karkaisi muille bandeille tai RTTYlle niin herkästi, ja keli ehtisi tänne kunnolla nousta. Huvittavaa heidän lokinsa ykköspaikoilla olevilla asemilla on kaikki bandit RTTYlläkin vain 160 ja 80 sieltä yleensä puuttuu, herkkyys siirtyä rytylle on silmiinpistävää. En tiedä onko jossain listaus jossa on RTTYllä workitut dxcc-maat on bandeittain. Vai riittääkö siihen ZL8X login top 100 listalla oleminen. RTTY on mode siinä missä joku muukin, ja näyttää olevan kovassa nousussa.

Sieltä se pihinästä nousi kuultavaksi muutamassa minuutissa ja harvenneen kutsujien joukosta pääsin läpi taajuudelta 21330 josta se otti. Tuli se kaivattu 15 m ssb pinnakin. Edes sitä punaista mattoa en ehtinyt levittää. Aamun lumetkin saivat odottaa kolaajaa. Siitä yli-innostuneena siirryin 28022,5 jossa seuraava mahdollisuus odotti vain kelin ja SFI nousua, ei pelkoa että nyt mitään sieltä kuuluisi. Eteläinen EU kehuu että 100 w ja g5rv riittää, on se niin väärin. Täällä ei 6 elm mono tai 8877 auta kuuntelussa, ollaan vain väärässä paikassa, ja pienillä pilkuilla.

Kaima Pertti OG2M taisi nyt aamulla olla töissä, kun olisi ollut saumaa saada 15 m ssb puuttuva Kermadec, no vielä muutama aamu jäljellä. Ja Tapani OH5BM taisi sen ajaa cw:llä, täällä silloin vain pihisi.

Pitkästä aikaa katselin omia PJ workkimisia, ja huomasin sielläkin muutaman aukon PJ5 puuttui 15 m ssb:llä, se tuli tänään korjattua, mutta PJ2 puuttuu edelleen 30 m ja 12 m ssb:ltä. Ja tietysti 10 m kaikki cw ja ssb.


CQ WW CW 2010    kuuntele on selvästi auroraa signaalissa
LONG-DELAY RADIO ECHOES
kiitos Jussi oh5c linkistä

Lumitöissä ollessa pariinkiin otteeseen oli joutsenia matkalla etelään, taisi pakkanen hätyyttänyt viimeiset matkalle, tuohon järven alapäästä lähtevään joen sulaan laskeutuivat.


Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut




Ei kommentteja: