Oma blogiluettelo

lauantai 18. joulukuuta 2010

DX ikkunoita Pasificille

E5 South Cook kutsulla E51HVB on tulossa 20 - 28 joulukuuta, kahdelta eri saarelta OC-013 ja OC-083, ssb on tarjolla.

S21YX nettiloki on avattu ja asema siirtynyt myös cw:tä tyoskentelemään.
Perjantaina aamusta olin taas tapani mukaan vastaanottamassa Pacifikista signaaleja ja ainoa vihje joka sieltä suunnalta oli A32KL 20 m cw:llä. Antenni oli jo valmiiksi sinne, ei mitään lyhyttätietä, mutta pitkänkautta tuli hyvin luettavasti japanilaiset ja jenkkilä näytti menevän hyvin läpi. Ei ehkä paras aika täältä puskea jenkkilän ja japanilaisten yli, jotka kehuivat hyvin voimakkaasta signaalista, LP keliä kuitenkin. Muita signaalia ei kyseisellä bandilla kuulunut tuolla antenni suunnalla. Paikalliseen auringon nousuun oli vielä tarkalleen kolme tuntia.

Jos olisi tarvetta, levittäisin punaista mattoa ja odottaisin kelin kääntymisen lyhyentien puolelle, tai ensin pitäisi joku länsi EU asema pitäisi mennä läpi ja A35KL heräisi tilaan ”only EU”,  via LP.  Saarella näyttää olevan riginä K3 ja vertikaali,  ei siellä tehoilla ratsasteta ja antenni ei voi olla väärään suuntaan keleihin nähden. Sopivan huonolla 10,12,tai 15m bandi valinnalla ei tuolla yhdistelmällä tänne saataisi signaali EU kulmalla, kuin pieni avaus ehkä 15m.
Muistelin viimeisen ZL8X tapausta jossa oli oltava tarkkana vaikka tehoa oli ja pyykinkuivausteline oli oikeaan suuntaan. Piti punainen matto olla valmiina jos sen aikoi saada 100 watilla, kuten Jussi OH5C toimi. Oli valmiina 15 m ssb vastaanottamaan aseman, tiesi taajuus haarukan josta kuunteli, kun cw:llä tuli tieto että siirtyy ssb:lle.

TosiDxereiden tavoittelema awardi DXCC-Challenge eli De Soto –awardi. Siinä lasketaan bandimaat 160-6 m, Kortit pitää tarkistaa ARRL:llä Kun mukana on 6m, niin se ei ihan suosi Suomea täällä pohjoisessa. Listalla on nyt pari OH-asemaa OH2BU ja OH3SR. http://www.arrl.org/system/dxcc/view/DXCC-CHAL-20101216-A4.pdf

Linkki

Uusia taajuuksia ehkä 4G  käytttöön


 
Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut

Ei kommentteja: