Oma blogiluettelo

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

On energian säästölampuistakin hyötyä, vaikeuttaa PLC käyttöä

H40 - TEMOTU, OC-100 Kutsulla H40FK ja H40FN  on tulossa joulukuun 21 päivästä, tammikuun 3 päivään. Kahdella asemalla lomailun lomassa ja linukalla 160 –10 m cw, psk ja rtty
Jotain heikkoa cw signaalia kuulin OH7UE vihjeen jälkeen 3511, jossa piti olla VK9NN, eilen 1346 utc, vaikuttaa että tämä iltapiikki on tänne itäiseen EU:hun paljon sopivampi kuin se aamun LP kelipiikki. VK9NN on ollut eri bandeilla aktiivinen EU suuntaan, tänään aamulla / aamupäivällä oli  ensin 15 m cw vuoro. ja myöhemmin ssb. A-indeksin nousu on painanut signaalia selvästi alas.

Muutama päivä sitten pelottelin että otan upsin käyttöön, sillä saisin mahdollisen bandien pohjia nostavan epämääräisen rupinan lähdettä vähän kartoitettua, tuleeko se  sähköverkon vai antennin kautta. Kytkin upsin tietsikan sijaan vain radioon ja odotin että rupina alkaisi, olisin kytkenyt kiinteistön pääkytkimestä OFF asentoon, eipä vaan ole rupinaa kuulunut. Pelkkä uhkailu auttoi, hyvä näin.  Itse asiassa tuo rupina on ajoittain vaivannut minua jo pitkään, nyt vasta aloin taas asiaa penkoa.

Kerran kesällä kuljin am modella olevan matkaradion kanssa sähkölinjan alla, rutisi siellä mutta mitään selvää piikkiä en löytynyt. 20 kV linja on pystyssä puupylväillä, pylväässä jossa oli erillinen maadoitus, oli kyllä selvä piikki rutinalle ja niitä maadoituksia oli muutaman pylvään välein. Kuivat kesäkelit ja pakkasilmat ovat olleet pahimmat. Yhtä vanhaa ilmalämpö laitetta olen pitänyt myös mahdollisten syytettyjen listalla, nyt sekin on suljettu pois todistettavasti.

Paikkakunnalla tapahtuu, etenkin Myllykoskella.
Harvassa paikassa haisee samaan aikaan tehdas ja sian paska.” Näin Mikko-veljeni puki sanoiksi ensivaikutelmiaan Myllykoskesta syksyllä 2000.

Linkit

Energiansäästölamput aiheuttavat päänvaivaa kaupungeille ja sähköyhtiöille.

Ja tehokas este PLC käytölle, koska etälukuakin tehokkaasti estää.

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut




Ei kommentteja: