Oma blogiluettelo

sunnuntai 5. joulukuuta 2010

VOACAP ennusteen LP kelit testissä


On sunnuntai aamu kello on 04.00 utc, nyt sitä ollaan ZL8X ottamassa vastaan punainen mato levitettynä pitkäntien suunnalta. Kyllä tuota keliennuste ohjelman uutta versioita joka mahdollistaa pitkäntien kelin ennustamisen, antaa ZL8 Kermadec suuntaan pitkäntien kelille antaa selvästi paremmat mahdollisuudet, tai sitten en ymmärrä ennusteesta mitään.

Itse olen puskenut vastoin ennusteita aina ja vaan lyhyentien keliin, kyllä tuo olisi pitänyt ymmärtää jo ajat sitten, onneksi on kääntyvä masto jossa antennit. Tämä on näitä oppimisen hetkiä, ja hyvä muistutus että jos 20 tai 17 m on pitkäntien keliä miksi  sitä ei olisi silloin 15 m kelipiikissä, tai jopa 12 m ja periaatteessa myös 10 m.

Nämä kaikki spekuloinnit kirjoitin aamun pimeydessä, vain Verlan Soneran maston valot näkyy vastarannalla,  vähän liiottelin, oli siellä yksi ulkovalo palamassa, osoituksena että mökillä ollaan. Tuo valopiste ei näytä olevan kello- tai hämärä kytkimen perässä.

Puolentoista tunnin päästä olen paljon viisaampi pitkätienkelien suhteen. Tietysti olisi kiva tietää millä antenni suunnalla Kermadecilta on näillä bandeilla 20-10 m EUta ajettu. Vai näkeekö siellä yön pimeydessä miten päin ”pyykinkuivausteline” on.  Eikös antennin etu-takasuhde ole suurin piirtein heidän linukan verran desibeleissä. Siis varsinaista nolla summa peliä ajaa antennin takapuolella ja linukalla EUta

Linkki


Jotta kansalaiset voisivat nykyistä paremmin arvioida asiantuntijaväitteiden pätevyyttä, on tärkeää panostaa monipuoliseen koulutukseen ja sivistykseen.
Pelkällä teknokraattisella koulutus- ja kasvatuspolitiikalla meistä voi tulla nenästä vedettäviä hölmöjä, jotka osaavat suojella tietokoneitaan viruksilta mutta eivät omaa mieltään asiantuntijoiden kyseenalaisilta näkemyksiltä.

ESS Näppituntumalla
Ei Suomi ole annettu/lainannut rahaa Irlantiin! Suomi on lainan takaaja! On teidän ongelma jos ette ymmärrä takauksen ja lainaamisen eroa.

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut
Ei kommentteja: