Oma blogiluettelo

perjantai 31. joulukuuta 2010

Vuoden 2010 tilityksetHyvin olin kuulolla torstaina 80m bandilla, ei vaan koko päivässä näkynyt vihjeen vihjettä 3D2RB. QRZ.com sivu kertoo qth vaihdosta, joten odotellaan.
3D2HC Udo  ilmestyi vihjeisiin, samasta dxcc-maasta

IOTA uutisia
AN-011,on  KC4USV (McMurdo Station Ross Island),
AN-012,on  KC4AAC (Palmer Station Anvers)

Pertti OH5VX viestitti, one taaloja saa sittenkin pankista. Nordea Karhulasta ainakin, kyselin saman pankin Kouvolan konttorista, noin vuosi sitten FJ/OH2AM, kirjekuoreen, en saanut. Muistaakseni sanottiin ettei niin pieniä seteliä kannata välittää asiakkaille. Ehkä halu palvella asiakkaita ja valuutanvaihtojen uudet taksat muuttaneet tilanteen.Kyllä pankit aina omansa osaa ottaa, ps -tileistäkin.
  
Tilastoja kuluneelta vuodelta

Joulukuun 2010 oli suora sähkönkäytössä ennätys. asuttavaan kuutiota kohden meni 8,50 kWh
kokovuoden vastaava 4,40 kWh/m3. Talo on valmistunut 2007 ja on 1.5 kerroksinen, alakerrassa vesikiertoinen patterilämmitys, yläkerrassa sähköpatterit. täällä on myös (LTO) lämmöntalteenottojärjestelmä, Nibe Fighter 310 P. takka lämpeää lämmityskautena kerran päivässä.


Pertin OH5TQ päiväkirjan  tilasto osiota olen muutaman kuukauden käyttänyt. Päivittäin sivuilla käyneiden määrä arkisin on keskimäärin vähän alle 100 ja viikonloppuisin reilut sata per päivä. Taisi paras päivä olla 163, vähän riippuu mitä mielenkiintoista dx-rintamalla on tapahtunut, tai tapahtumassa.

Suurin osa kun ensimmäisellä kotimaisella kirjoitan niin suomesta ja suomalaisten matkailu näkyy myös listassa, tai niin ainakin tulkitsen. Seuraavat maat ovat Päiväkirjan kävijöiden listalla. Espanja, Yhdysvallat, Ruotsi, Britania, Kanada, Kroatia, Venäjä, Italia ,Alankomaa,  Ukraina, Belgia ja Fidzi. Jotenkin olin muistavani myös muita maita olisi ollut tuossa listassa, ollut joten aukoton se ei mielestäni ole, vaikka siinä piti olla kaikkien kävijöiden maat. 

Kiitokset kävijöille, se kannustaa edelleen kirjoittelemaan dx-bandien tapahtumista ja muista minua kiinnostavista asioista. Myös linkki osio on saanut myönteistä palautetta, vaikka palautteen määrä ei yleensä päätä huimaa  Myös kuvia jpg muodossa, linkkejä tai juttuja otan mielelläni vastaan. PDF tiedostot joudun kierrättämään linkin kautta, päiväkirja ei ota pdf kuvaa vastaan. Tai en vain osaa.

Yritän kirjoittaa niin helppoon ja käytännön läheiseen muotoon että aloitteleva dx-workkija voisi näillä tiedoilla aloittaa, pitkän ja menestyksellisen uran HF-DX-harrasteen parissa. Syystä että olen tästä ukkoutumisesta tälläkin osa-alueella hyvin tietoinen ja itse hyvänä esimerkkinä 66 v.

Tieteilijät saavat selittää miksi joku ilmiö hf-bandien etenemisessä tapahtuu tai ei tapahdu.
Mie vaan workin, tai ainakin yritän.

Linkki

Bittejä kattovaloista - pikkukaupunki luottaa näkyvän valon lähiverkkoon

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut

Ei kommentteja: