Oma blogiluettelo

lauantai 25. joulukuuta 2010

20m on LP keliä 3D2RB:lle


On varmasti keleissä eteläisen EU kanssa eroja, mutta ihan huvitti aattona aamusta 14190 annetaan vihjettä 3D2RB:stä ja pidetään yhteys samalla taajuudella olevan VU2CEO kanssa. En väitä etteikö siinä taajuudella saattanut olla myös 3D2RB minä vain en sitä kuullut. Vihjeen antaja kuitenkin piti VU2CEO kanssa yhteyden sen kuulin varmasti, tyypillinen kiitos yhteydestä vihje. Ja hyvin ruokki VU2 pileuppia, vain yksi OE asema kysyi, mikä olikaan vasta-aseman kutsu, selvä pettymys kuulsi vastauksesta läpi.

3D2RB antaa suoraan vihjeitä dx-summitiin bandien muutoksista, joten telnet pohjaisista dx-clustereista  tuttua talk toimintoa ei ole tarjolla. Jota olen aina ihmetellyt dx-summitissa, varmaan siihenkin on syyt olemassa, jota en vain tiedä.

Joulupäivän aamuna minäkin olin 14001 kuulolla antenni sojotti suoraan Fijille ja siellä se 3D2RB pihisi ja idän asemat sitä workki, ehkä vähän toistellen, mutta kuitenkin. Ja minäkin siitä rohkaistuneena laitoin linukan tulillle (3 minuuttia) ja kutsuin rauhalliseen paikkaan ja yhteys syntyi.

Kävin alakerrassa hakemassa pikkumukin kahvia ja tulin uudelleen rigien äärelle, siellä se 3D2RB sähkötteli edelleen, ei voimakas mutta kuitenkin luettavissa, antenni edelleen via SP.
Mietin mikä LP keli tilanne on  ja käänsin antennin suuntaan LP Fijille, ja siltä signaali olikin olennaisesti parempi, hyvä ettei mittaria nostanut, siinä turhaan 3D2RB huuteli cqta, EUsta oli kutsujia, mutta ei 3D2RB heitä kuullut ja minulla oli taas linukka vasta lämpenemässä, en ehtinyt siihen rakoseen kysymään miten nyt LP kautta tulee, 100w ei siihen riitänyt.

Olin ajanut14001.0 klo 07.02 utc  3D2RB antennin takapuolella ja linukkalla, no saavutus sekin. Ei varmaan ekakerta kun näin on tapahtunut, oma moka kun en edes kuunnellut LP keliä.

Terveisiä  ja kiitos yhteydestä ja käynnistä Fijilltä, yksi käynti oli siltäkin oli google tilastoinnut päiväkirjan sivuilla käynneeksi. Tuskin muu kuin soomipojat, tai todellinen harhalaukaus.

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut

Ei kommentteja: