Oma blogiluettelo

tiistai 2. marraskuuta 2010

Ei se 10 m vielä näillä lukemilla oikein itään ja läntee ole avoinna, etelää kyllä


CQ WW SSB on ohi, sen minkä ehdin kuunnella ei 10 m ollut mitään ihmeellistä avautumista, etelästä tuli asemia kuten odotin, mutta länsi etenkin PJ asemat joita kaipailin ja itä jäi vaisuksi. Hetken yritin vihjeen jälkeen kuunnella VK8, silloin ei ainakaan täällä kuulunut.

Sama oli tilanne ennen CQ WW SSB kisaa, 12m oli keliä mutta ei 10 m avautunut PJ suuntaan, luotin että kisassa olisi isot asemat tulleet  PJ läpi, ei vaan niin käynyt, vai eikö siellä ollut niitä isoja asemia. 100 w ja keppi oli yleisin varustut vierailijoilla. Joten täällä pohjolan perukoilla vaan odotamme SFI ja R-indeksin nousua. Tiedä oliko isot jenkkilän multi-multi asemat täällä tulleet läpi 10 m , seurasin vain noita PJ asemia.

Dx-clusterilla kaipaillaan PJ2 30 m bandille, ei ainakaan mitään tunkua ole ollut, PJ2T ja PJ2/K8LEE löytyy vihjeistä, mutta vihjeiden kommentit olivat sillä tasolla ettei muilla ollut sinne asia kuin jenkeillä. Ja kelloajat kelien suhteet eivät todella tätä pohjolan kulmaa ole suosineet.

Maanantaina aamulla ZD9GI piti olla taajuudella 7186, tunnin taajuutta kuuntelin, joku siinä ajoittain kuuluvasti ja useasti raporttia tankkasi, kutsu ei vaan avautunut. KH6 tuli pitkää tietä ja EA8AK  tuli hyvin.

Tiistaina aamulla oli YJ0HA Vanuatulta  ja 3D2A Fijiltä oli tulleet ääneen 15 m cw:llä,  Kello on nyt 06.44  utc,  YJ0HA tulee hyvin. Etelään on keliä 5R8X Madacascar ja A25SL Bostwana tulee jopa 12m cw:llä.

Linkki

Tämän takia sähkölaskusi ei halpene | Taloussanomat



Ei kommentteja: