Oma blogiluettelo

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

ZL8X on Kermadecilta äänessä


ZL8X Kermadecilta on äänessä usealla asemalla, 40 m on keliä täältä läpi vuorokauden, grayline sellaista. Välillä vaan kääntävät keppikasan jenkkilään, niin signaali täällä olennaisesti tipahtaa. Lauantaina oli  iltapäivällä ssb  tarjolla ja hyvin OH kelpasi ja uusi bandipongo tuli.

Juuri sekunnilleen saman aikaan oli radiohamissa erään liiton puheenjohtaja teippi suussa ja kuvassa. Oli varmaan joku vanha kyselytunti josta uusinto.
Kiitokset näköradion vapaaehtoisille.
http://media.ham.fi/
Sunnuntaina aamusta oli jo uusia bandeja äänessä 15 m ssb ja cw  17 m ja RTTY modekin tarjolla. Itse istun 24892 ja odotan kelin nousua tänne, ihan on merkinnöistä vapaa bandi Kermadecin osalta.

Odotukset ovat korkealla, vaikka pilkut taas vähän hiipuneet. Onneksi ei A-indeksi ole noussut ja pedio vasta alussa. Pileupissa olevat aasian operaattorit kyllä kuuluu 24894 ja 21295 ssb ZL8X vain pihisee, tosin luettavissa. Ennustettuun kelinpiikin huippuun vielä aikaa.
Periaatteessa sinne on aamupäivisin on täältä keliä, 20 ,17, 15, 12 ja 10 m. 20 m jopa pitkää tietä, kääntyi myöhemmin aamulla lyhyttä tietä tulevaksi. Kyllä tuolta etelästä hehkuttavat LP keliä muillakin bandeilla, ei välttämättä täältä pidä paikkaansa.
Tietysti jos kääntyvä antenni on helppohan se on katsoa mistä suunnasta tulee parhaiten, jos yleensä tulee.

Linkkit

Kuka omistaa maanalaisen Suomen?


Lamppudirektiivi aiheuttaa kaupungeille miljoonien lisälaskun



Pertin päiväkirja
Kotisivut





Ei kommentteja: