Oma blogiluettelo

tiistai 30. marraskuuta 2010

Bandien pohjat laskeneet - missä syy


Kuuntelin 3699 jossa Veka OH2VB kertoi oudosta bandien pohjien laskusta, kun naapuri oli poistunut asunnostaan. Silloin heräsin itsekin täällä, pakasta on ollut  kunnolla ja bandien pohjat lähes olemattomat, missä syy  mikä ympäristössä on muuttunut. Yleensä pakkasilla on pohjia ollut ja olen syyttänyt tuota lähellä kulkevaa 20 kV linjaa.

Nyt täytyykin tarkkailla ja muistella mitä muutoksia ruokakunnan sähkölaitteissa tehty tai tapahtunut. Ainoa radiotilassa tapahtunut muutos on, Eatonin pikku UPSin käyttöönotto, mutta siitäkään se ei johdu, sen jo testasin. Muutamia LED-valoja on sytytetty ulos. Muutokset on täytynyt tapahtua ruokakunnan ja pihapiirin ulkopuolella.
En valita asiasta, bandien pohjat ovat laskeneet selvästi, toivotaan että pysyvästi.

Tiistain aamun ohjelma oli tyypillinen, maston antennit sojottaa ZL8X suuntaan ja 10 cw, 12 ssb ja 15 m ssb kuuntelussa ja netissä uutisia luin. Kaimalta  Pertiltä OG2M kilahti talkki ruudulle, kyseli kuulumisia ZL8 suunnasta hiljaista oli, vihjettä kuitenkin asemasta tuli.
15 m ssb oli molemmilla kuuntelussa, kellon mukaan alkoi olla kelipiikki Kunnes vihjeet loppuivat ja asema oli poistunut tältä bandilta ja modelta.

Siihen tuli ehkä tunnin tauko, kunnes taas alkoi vihjeitä tulla 21292.5. Ja pihinä voimistui ja ajoittain ihan sitä luki, Tapani OH5BM stakatuilla sitä jo kutsui, täällä pihinä jatkui. Kutsua ei vielä uskaltanut koska lukeminen oli huonoa. Levitimme jo punaista mattoa Kermadekin tulon kunniaksi, siellä se vain pihinässä oli. Pihinä alkoi laskea ja EU iloitsi hyvin tulevasta signaalista, me rullasimme punaisen maton pois ja levitämme sen toisena päivänä uudelleen jos tarvetta ilmenee. 15 m ssb jäi tältä päivältä vielä haaveeksi. Ei se 12 m cw kään sieltä noussut luettavaksi, ainakaan silloin kun  sitä seurasin.
  
Linkki


  
Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut



Ei kommentteja: