Oma blogiluettelo

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

VK0KEV on VK0/M Macquariella ja äänessä


YJ0HA oli tiistaina illansuussa 7016 ja tuli hyvin ja EU kelpasi erityisen hyvin. Kyllä sillä on suuri merkitys että tietää milloin tuolta Pacifikilta on EU keliä ja on silloin niillä bandeilla.
Kyllä jenkkilän operaattorit osaavat Pasifikilla tarvittaessa niitä välttää. Ja voihan nyt jenkkilässä olla valituksia kun heitä ei noteerata.

VK0KEV – Macquarie, Kevin aloitti sunnuntaina 40 SSB 7093 juuri ennen 1000 utc.  Tunti paikallisen auringon laskun jälkeen, täällä ei vielä silloin edes grayline keliä ole. Olisin toivonut cw taitoista operaattoria saarelle, kaikki yhteydet ovat olleet ssb:llä ja tämä 40 m siinä mukana. Tuli aikanaan 40 m ssb:llä vastaamaan cq kutsuun, niitä harvoja kertoja joita olen sitä harrastanut. Menin niin solmuun maasta joka tuli vastaamaan etten edes muistanut kiittää yhteydestä. Kyseessä oli vuosi 1985 ja asema VK9GC.

Keskiviikkona aamulla VK0KEV oli 21365 ja japanilaiset häntä harvakseltaan workkivat. Dx-clusteri vihjeissä ei mitenkään erikseen korostettu että VK0KEV on (VK0/M) Macguaris  joten yhtään eteläisen EU huutajaa ei kuulunut, tai sielläkään ei kuultu ja olivat viisaasti hiljaa. Joka ei yleensä ole EU perusominaisuuksiin kuuluva.

En muuten ollut varma oliko se pihinän seasta ajoittain esiin noussut ei japanilaisella korostuksella ääntävä asema VK0KEV, vain ei. Kutsua en koskaan kuullut sanovan ainakaan silloin kun nousi täällä luettavaksi. 51 % varmuudella se oli se, koska japanilaisilla vasta- asemilla oli erilaisia äänen sävyt ja voimakkuudet ja täällä tuntemattomalla asemalla, aina sama, taajuudelta siinä operoitiin.
Tunnin verran siinä taajuutta kuuntelin ja taajuus hiljeni japanilaisista, joten vastaanotto oli täällä kertaa ohi.  Tämä 15 m bandipongo kyllä kiinnostaa, joten kutsu VK0KEV on clusterin  hälytyslistalla.

Jos tuota prefiksiä kysyy dx-clusterilta sh/pre vk0, saa pitkän listan etelänapamantereen
tukikohdista, sen sijaan kysymys sh/pre vk0/m antaa oikean vastauksen. Tuon kutsun perusteella ei tuo jälkimmäinen vaihtoehto tule heti mieleen.
  
Linkki

Verkkouutiset - Nykyajan koulu: Opetusta kestomelskeessä



Ei kommentteja: