Oma blogiluettelo

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Uusia palveluja kaivataan taajuudelle pääsemiseen



Sunnuntaina aamusta oli 3790.2 PJ2/N2MF Curacaolta hyvällä signaalilla  ja EU kelpasi hyvin koska otti upista alle 3800. Minun kuuleman mukaan eka OH oli OH8SR joka meni läpi taajuudelta jossa kaikki silloin oli huutamassa, joten potkua on syytä olla reilusti koska koko EU jäi jalkoihin.

Julma totuus ettei minun ääneni ole oikein dx-kelpoinen normaalistikaan, pitää olla sopivasti karheutta ja korkeita taajuuksia mukana ja linukassa ainakin toinen 8877 putki lisää, dx-antenni, tehomittari minulla jo on.  Ei hätää jos joku jää vielä varastoon, ei maailman loppua siitä tule.

QRZ.COM Callsign ZD9AH
40m SSB  approximately 05:00 - 06:00 UTC ( Grayline ) Taajuus on 7090

Sunnuntaina taas siihen PJ iltakelien aikana PJ2/K2TQC Curacaolta oli tarjolla 24895, A-indeksi oli taas noussut nyt 14, ei kunnolla edes pihissyt, olin tarkkaan kuulolla taajuudella.

ZL8X Kermadec on tulossa kuun puolen välin jälkeen.


Kyllä näissä PJ pileupeissa on tullut tilanteita, joissa myötähäpeän tunne on ollut valtava, kutsutaan jatkuvasti taajuudella, vaikka monta kertaa ja monella kielellä se hänelle kerrotaan, ettei kyseinen asema kuuntele omaa lähetystaajuutta. Ja muutenkaan ei pileuppia aseman ohjeita noudateta ja nämä kaikki sillä väärällä taajuudella jota kaikki kuuntelee. Kyseessä on vielä OH-asema. Kyllä ssb:llä monen aseman tunnistaa ilman kutsun sanomista jo pelkästä tyylistä puhua. Ja tässä tapauksessa asema huutaa omaa kutsuaan, ei jää mitään epäselväksi. DX-clusterilla pitäisi olla erillinen palvelua taajuudelle pääsemiseen, taajuudelle taluttajat, jos vihjeestä puuttuu maininta upista.

Resilarilla olen yrittänyt hillitä, yskänpuuskia, ääni on edelleen todella matalalla. Siis ei mikään  läpitunkeva dx-ääni.

 
Pertin päiväkirja



Ei kommentteja: