Oma blogiluettelo

lauantai 27. marraskuuta 2010

Järvi ei vielä ole jäässä


CQ WW CW osa on meneillään ja ZL8X on mukana multi-multi luokassa, siis kaikkia kisabandeja on tarjolla. Loput asemat siellä aktivoivat muita ei kisabandeja, tai kisa bandien ssb tai digimodea. Ei kisabandeja ovat 30, 17, ja 12 m bandi, näistä bandeista käytetään sanontaa myös  WARC - bandit.
Kisassa näyttää ettei heidän  ilmoittamat taajuudet ylensä bandin alusta 022.5 pidä paikkaansa,  johtuen bandeilla olevien asemien paljoudesta. Kisassa kyllä asemalla riittää kysyntää. Tilanne varmaan sama kuin pedition alussa, valtava pileuppi.

Olen valmis väittämään että nyt kisan aikana ja pedition ollessa jo tässä vaiheessa. On kuumimmat pileuppi hetket ZL8X eletty ja kutsujia on selvästi vähemmän, joten pienellä signaalilla on mahdollisuus päästä helpommin läpi. Tämä ei tietysti koske niitä kisassa olevia asemia.

ZL8X en ole 160 m edes kuunnellut, mutta 80, 40 ja 30 m on signaali ollut kelipiikeissä todella vahvoja, johtuen varmasti siellä olevasta antenni varustuksesta ja linukasta
  • 160m: V160E 27m high vertical
  • 80m: 4square and inv. V
  • 40m and 30m: two 4squares each
  • 10m to 20m: five Spiderbeams (monobanders) and five VDAs (Vertical Dipole Arrays)

ZK2A tuleminen samalla bandilla samaan aikaan, oli suuri ero ZL8X hyväksi, tietysti jos saivarrellaan on qth siellä myös toinen ja kelipiikit tänne eri aikoina. Linukan puute vaatimattomat antennit, tekevät selvän eron signaaleihin.

Jari OH6BG on tehnyt OH-asemia varten uuden päivityksen.
Tein pienen erityissovelluksen VOACAP Onlinesta HF-keliennusteille, jotka nimenomaan suuntautuvat Suomesta ulkomaille. Suomalaisia kaupunkeja on luetteloitu 31 ja vastaavasti DX-paikkoja eri puolilta maailmaa 28 kpl. TX-listasta valitaan suomalainen kaupunki ja RX-listalta DX-maa jonne ennuste halutaan laskea. Lopuksi painetaan "tee ennuste"-nappia.

73 Jari OH6BG
_______________________________________________
CCF mailing list

VOACAP Online: HF-keli Suomesta ulkomaille

CQ World Wide DX CW Announced Operations: 2010
Asemia ja heidän ilmoittamia kilpailuluokkia.

Näillä pakkaskeleillä tähtitaivas näkynyt ainakin täällä hyvin, lisää opastusta löytyy Ursan sivuilta.  Tähtitaivas nyt tai haluttuna päivänä, valitse vain paikkakuntasi, siitä printti ja ulos katselemaan.

Järvi ei ole päässyt jäätymään ainakaan täältä päästä, pacifikin puoleiset tuulet ovat siitä pitäneet huolen, vaikka pakkasta on ollut yöllä –15 c paikkeilla.


Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut





Ei kommentteja: