Oma blogiluettelo

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Vielä aurinko nousee


Ennusteen mukaisesti pikku aurora iski sunnuntaina, ei ole pelkoa että ZL8X tulisi 10 m cw:llä tänne saakka, UA3 sitä lauantaina hehkutti. Sunnuntaina aamulla kello 07.00 utc, 20 m tuli hyvin kaikua oli signaalissa, antenni oli lyhyttä tietä. 15 m oli siinä ja siinä lukiko ollenkaan , 12 m taas ei suoraan mitään.

 Italialainen hehkuttaa että sieltä kuuluu 12 m, tiedä sitten tuliko pitkää tiettä vai suoraan. Tuo A-20 kyllä täällä tappaa noin läheltä ( noin 40 astetta) pohjois napaa täällä tulevan lyhyentien signaalin, niin ainakin uskon. Taajuuden kuuntelulla sen voi varmistaa. Kuitenkin jätän kuuntelun väliin, koska cw yhteys tällä bandilla jo heidän lokissaan ja ssb yhteyden mahdollisuudet ovat nyt olemattomat.


Seppo OH1VR on ollut ZL7VR on ollut Chathamilta äänessä. En vaan ole silloin ollut kuuntelulla kun hän on ollut äänessä tai keliä ei silloin sinne  ollut.
Tosin puutteetkin olleet vähäiset. Jokunen vuosi sitten Antti OH5TB oli siellä kutsulla ZL7BTB ja bandipuutteet tuli hoidettua.

Viime yö näyttää tuottaneen tänne järven eteläpähän myös ohutta jääpeitettä, tuolla pohjoispäässä sitä jo olikin. Siellä kova tuulikaan ei  pystynyt sitä rikkomaan, tämä järvi on maastonmuodoiltaan, kuin pesuvati, tuulensuunta on ratkaiseva. Rannat nousevat kohtalaisen jyrkästi järvenpinnasta, muutaman metrin matkalla, ja toisaalta kallio saattaa pudota useita metrejä jyrkästi maapeitteen alla.

Se huomattiin porakaivoa tehdessä, kun etsittiin tontilta sopivasta paikasta kalliota johon poraaminen taisi olla kolme kertaa edullisempaa kuin teräsputken asennus. Tulihan reikää melkein  200 m ja melkein kaikki kalliota. Jo pelkkä poraaminen meni yli arvioidun budjetin ja siihen kaikki muut tarvittavat helistimet päälle. Porakaivon tekemiseen kuuluva poraaminen on kuin lottoaisi, maksaja on varma, lopputuloksen laadusta ei ole varmuutta. Vesitakuu mitä se sitten pitää sisällään, onko se että Salpausselän eteläisillä alueilla, esimerkiksi Elimäen eteläosassa voidaan saada suolaista vettä poratusta reiästä.

Linkit

Laadukasta omaan tuotantoa, tyylikkäässä miljöössä,  mieluisa yllätys Orimattilassa.

Radonrajan tiukennus vaatii remontin 200 000 asunnossa

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut





Ei kommentteja: