Oma blogiluettelo

lauantai 13. marraskuuta 2010

Auringosta ei koskaan tiedä


Eilen perjantaina maalailin piruja hf keleille, koska A-indeksi oli korkealla. Nyt jo laskenut ja pilkkuja ilmestynyt runsaasti 58. Tästä jo voi päätellä että nopeat muutokset ovat mahdollisia. Auringosta ei koskaan tiedä, Mambaa mukaellen.  Katsotaan kun aurinko nousee miltä bandit vaikuttavat, ainakin 40 m aamukelit ihan normaalilta vaikuttivat.

Lauantaina selvästi ennen paikallista auringon nousua yritin saada 5W0BR Samoalta kuuluviin 14196, ei mistään suunnasta löytynyt signaalia. UA3 hehkutti hyvää signaalia LP kautta, vahvasti epäilin että kyseessä oli tahallista liiottelua. Todellisuudessa ei ehkä asemaa ole kuultu ollenkaan.  Seurasin taajuutta pitkin aamua ja noin puoltatuntia ennen paikalista auringon nousua Samoa nousi workittavaksi ja suoraan kuului, ei LP ollenkaan.

Dx- cluster vihjeisiin pitää suhtautua varauksella, niihin on usein purettu omia henkisiä patoutumia, joko selvästi tai piilotettuna .Toisaalta on avain sama mitä vihjeessä kehutaan tai moititaan, jos ei kyseessä olevaa asemaa kuulu itselle.  Myös nämä LP keli ilmoitukset suhteellisen läheltä (UA3) on syytä varmistaa, kun kyseessä 20 m bandi, kaikki on mahdollista kun Pasifikin asemasta on kysymys ja A-indeksi vielä 22, joten SP keli voi olla poikki ja asemaa tuleekin LP kautta.

DT8A Souht Shetlandilta, on varmaan joku kiinteä antenni asennus kotiin Koreaan. Ainakin tutuisi aika luontevalta olla yksi kiinteä logperiodinen antenni, suunnattu kotiyhteyksiin. Ja suunta on silloin pitkääkautta EU suuntaan silloin signaalia löytyy ja 100 w täälläkin riitti, muutama aamu sitten piti kokeilla.

Seuraava tuleva isompi operaatioon tulossa ZL8X Kermadekiltä. jolla on kalustoa kahden leirin verran. 160 ja 80 m näyttää olevan myös hyvin antennien osalta varustettu. muista bandeista puhumattakaan.

 
Linkki



Pertin päiväkirja



Ei kommentteja: