Oma blogiluettelo

perjantai 26. marraskuuta 2010

Ehdotus CQ WW kisaan uudeksi luokaksi


Raimo OH2BGD

Taajuudella 3699 pohdittiin CQ WW CW aattona, kisassa pitäisi olla myös luokka jossa workittaisi vain uusia kertoimia. Hyvä ja vakavasti otettava ehdotus vaikka vain CCF toimesta toteutettavissa ja OH-maahan. Kohderyhmänä saattaisia olla, OT-vapautuksen saaneet tai sitä rajaa lähestyvät.

Muitakaan ryhmiä ei suljeta pois, jos heillä ei ole aiemmin havaittu HF-kilpailu allergiaa. Tosin nykyisillä  siedätyshoidoilla on saatu merkittäviä tuloksia, sairaanhoidon kustannuksia nostamatta, vaikka hallinto- ja erikoisesti it-kustannuksiin ei hoidolla ole voitu vaikuttaa kustannuksia alentavasti.Tutkimukset jatkuvat eri sairaanhoitopiirien alueilla.

Omat ehdotukset luokan muista vaatimuksista voisi olla seuraavat:
Kaikki bandit, kaikki lisälaitteet sallittuja. Automaattiavain, näppis, dx-clusterin taajuudelle taluttamis ohjauksen käyttö, erilliset kuulolaitteet, silmälasit, lippis jossa led-valot, lyijykynä, ruutupaperia, linukan ohjaukseen tarvittava jalkakytkin saa olla pöydällä ja käsikäyttöinen, jos tarvittavaa kaapelia ei löydy lisää. Jos asemalla on antenni sitäkin saa käyttää, linukan käyttö on ehdottomasti kielletty, poikkeus sääntöön on olemassa. Ellei vasta-asema muuten vastaa ja aika on loppumassa ja kaikki muut OH kilpailuasemat sen jo workkineet.

Erityisesti huomattavaa, kaikki norjalaiset asemat on syytä työskennellä pumppu avaimella, koska heiltä aikanaan saatiin ehdotus automaattiavaimen käytön kieltämisestä kaikissa cw kilpailuissa. Ellei asemalta löydy perinteistä pumppu avainta, vibroplex, ns. ryssänbugi = rautasahanterä tai muukin kelpaa jolla saadaan merkkien aikavakiot tarvittaessa sekaisin, ja saadaan lähete vaikealukuiseksi.
Tätä yhteyttä ei hyväksytä jos skimmeri sitä lukee.

Omaa signaali voi katsella ja vertailla muihin. Muista se norskien rajoitus, jos yhteytesi näkyy täällä ei  yhteyttä hyväksytä. Lokissasi ei sa näkyä kuin kumin jälki.

Create your custom DX spot filter - Reverse Beacon Network

Loki joka ruutupaperille lyijykynällä paperin molemmille puolille tehdään, pitää olla Carillo vapaa ainakin lokia lähettäessä, joten  seitsemän päivän viive hyväksytään.


OH5Z on tulevassa CQ WW CW-osassa mukana, tässä muutaman vuoden takainen video Mustilasta vastaavasta kisasta kuvattuna. Kiitos Juha OH5CW

Linkit

Suomen vahvuuksia on vaikea rahastaa

Pertin OH5TQ päiväkirja
Kotisivut





Ei kommentteja: