Oma blogiluettelo

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Ensi lunta täälläkin nähty satavan

5R8X Madagaskaskarin OH-vastaanottolla oli kysyntää 17 m oli helppo ilman linukkaa  kuulemma. Täällä en ollut kuulolla, mutta illan 40 ja 80 m taajuuksilla kyllä. 7080 oli varattuna pitkään kisa-aseman käyttöön LZ muistaakseni siinä tankaasi sujuvasti numeroita. Sopivasti ennen skedi aikaa lopetti ja OH-rinkula pääsi varaamaan taajuuden. Kyllä linukalla ja suunta-antennilla se oli helppo, taisi sinne joku dipolilllakin mennä,  taisi linukka kuitenkin olla mukana.

Seuraavalle skedi taajuudelle 80 m  3780 oli hiljaista, kuulemma  vain muutaman OH asema saarella pihisi. Joten 160 m taidettiin jättää väliin, enkä jäänyt muutenkaan seuraamaan 5R8X edes ottamuksia. Olihan tuo 40 m ssb, uusi mode pinna, 80 m olisi ollut ihan uusi bandi, ei vain flunssaisena jaksanut kiinnostaa valvominen.

Nuppineuloja (TX ja RX) siirtämällä saat itselle sopivan yhteysvälin ennusteen eritaajuuksille kelloaikoineen.

VOACAP Online - professional-grade high-frequency (3-30 MHz) propagation predictions


Täällä on ketuilla, variksilla, harakoilla ja etenkin korpeilla yhtä juhlaa, paikallisen metsästys seuran nylkemis- ja käsittely rakennuksen viereen trakoituksella jätetyistä teurasjätteistä. Viikko sitten oli heillä 25 hirveä ja vasikkaa kaadettu ja käsitelty. Korpit lentää tästä yli aina aamuisin ja auringon laskiessa taas palaavat reviirilleen. Muistaakseni lapin eräpoliisit myös pitivät korppeja hyvinä suunnan näyttäjinä mahdollisille salakaadoille jos teurasjätteitä on jätetty luontoon.


Pertin päiväkirja

Ei kommentteja: