Oma blogiluettelo

tiistai 30. joulukuuta 2008

Hiljaisuus rauhoittaa



80m cw:llä päiväkeliä on ollut riittämiin japanilaiset tulee pitkin päivää jopa dipoliin, JD1 puhumattakaan. Pitäisi kait olla 24/7 päivystys modessa ettei mitään pääsisi ohi. No en ole vielä siinä tilassa että kaikki pitää saada ja heti.

S21DX porukan aikataulu on siirtynyt tammikuulle 2009, ovat menossa saarelle AS-127 Luulin jo että S21RC on siellä saarella ja meinasin kiitellä aktiivisesta workkimisesta ja hyvästä singaalista, turhaan olisin kiitellyt: http://www.s2dx.org/

Paikalliset pienet järvet jo muutaman sentin jäänpeitossa ja pilkkimiehet kyselevät jo toukkia alanliikkeistä innolla. Kyllä täälläkin ihan rannassa on meikäläisen kestävä tasainen jääpeite. Jos innostusta pilkkimiseen olisi, voisi houkutus olla suuri mennä vähän syvemmille vesille reikiä kairaamaan. Jonkun tilaston mukaan tämän Sonnanjärven keskisyvyys 15, 6 m. En ole perehtynyt miten järven keskisyvyys lasketaan, mutta olen pitänyt tätä paikallisesti ja kokoon suhteutettuna kohtuullisen syvänä järvenä.

Ainakin kirkasvetinen on kaikkina vuoden aikoina, koska valuma-alueella ei ole savipeltoja joilta ojat laskisi järveen, eikä yläjuoksullakaan ole sitä tilannetta. Piti se jääpeitteen paksuus käydä mittaamassa, tuossa rannassa se on noin 8 -10 cm välillä, peukalolla ja etusormella mitaten.

Pientä lumihiutaletta on ilmassa kirkaan jäänpäälle sitä sataa, on hiljaista ei edes moottorisaha laula viereisessä lahdessa, mikään ei näytä liikkuvan - kuulen hiljaisuuden ja naatin siitä saunan jälkeen.



Ei kommentteja: