Oma blogiluettelo

maanantai 22. joulukuuta 2008

Silloin tällöin tippuu - uusia saaria


Pitkään olen jahdannut Donia N3RK NA-083, usein olen saanut hälyn dx-clusterille annetun vihjeen perusteella, mutta aina on ollut joku este ollut qsolle, keli poikki, tai mode jota ei minulla ole. Nyt tuli hyvän jenkkikelin aikana vihje että asema on 14285. Piti keskeyttää 14277 kuuntelu jossa oli FM/OH1FJX mikissä oli Jaska OH1TX ja piti OH-qsoja. Ja qsohan siitä tuli Donin kanssa tuli sekä uusi IOTA pinna.

Purjehtija H44MY putkahti ääneen OC-149 taajuus oli 18088 tuolla bandilla keliä juuri siihen aikaan ei sinne ollut. Odotan että MY:llä on muistissa 40 m hyvät kelit tänne, siellä paikallisen auringonlaskun jälkeen, täällä pitkin päivää. Antennin suunta jo sinne, vain se vasta-asema puuttuu.

Vuoden pimeintä aikaa kun eletään, niin keskellä päivää olemme etenemisen suhteen "gray line" tilassa, 80 m ssb:llä kuuluu isot asemat W6 alueelta ei kovaa mutta hyvin luettavissa, samoin japanilaisia kuuluu. Ja samaan aikaan 99 ihmetellään että ruotsista saakka kuuluu niin hyvin, taitaa olla hyvät kelit.

Joulun valmistelut hyvällä mallilla, lohifile suolattu, kinkku sulaa jääkaapissa ja valmiina uuniin, kuusi pystytetty terassille, torttuja koe maistettu, lunta tullut ja maa valkoisena. Toivotaan että pukki osaa uuteen osoitteeseen. Verohallinnon osoitteen muutokset näyttää hitailta, kaikki sieltä tuleva posti on osoitettu vanhaan ja postissa käsin ovat raapustaneet uuden osoitteen , joten perille tulleet. Yksi kirje tuli jopa pelkällä postinumerolla perille, ei tosin verottajalta. Sellaista se on täällä haja-asutus alueella, postin jakajat oppii tuntemaan asiakkaansa nimeltä.

Kiitoksia vaan 47850 toiminnasta, jonka posti Voikkaalla edelleen lajitellaan ja on tukikohtana jakajilla. Edes asiamies postia ei Voikkaalla ole vieläkään, silloisen postin lopetettua omansa. Nyt samat palvelun tilat ovat tyhjillään ja verhot tiukasti edessä, muu osa liikehuoneistosta edelleen lajittelu käytössä. On kait edullisempaa pitää valmiita asikaspalvelu tiloja tyhjillään kuin vuokrata sopivalla hinnalla yrittäjälle, joka pitäisi siinä asiamiespostia.
Sisäisillä vuokrilla saadaan varmasti parempi vuokra, jonka Itellan tulos kestää ja sisäisiä vuokria voidaan rukata tuloksen mukaan. Eikä vuokralainen ole aina isännöitsijää häiritsemässä turhilla valituksilla. Voikkaalaiset ovat vaan ilman omaa postia, Itellan tulos ei sitä kestä.

Hyvä cw DX - parempi mieli.
73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: