Oma blogiluettelo

keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Halogeeni helistimet katossa



Yläkerran rakennuttamisessa tuli selvästi esille että ainakin ne muutamat halogeenit joita meille tuli hankittua, oli asentajan kannalta varsinaisia helistimiä. Jos ne ei menneet oikein kerralla kasaan ja paikalleen, toinen yritys oli jo työtä ja tuskaa saada ne edes uudelleen kasaan.
Oli vääntynyttä peltiä, ylikireää jousta ja liian pientä reikää jousen kiinnittämiseen. Ei sitten mitenkään seurustelleet keskenään, vaikka piirroskuva niin väitti.

Hankinta oli tehty K-raudasta, en tosin avannut paketteja myymälässä, luotin K-raudan laatuun. Tietyssä mielessä halogeeni valaisimen asennus tehdään vain kerran, joten kertakäyttö laatua siinä saatiin, joten turhaan on valmistajan panostaa metallin laatuun ja osien keskinäiseen yhteen sopimiseen - mutta erittäin hyvä helistin. Kokoamattomana ei sovi alle 3 vuotialle, liikaa pieniä suuhun meneviä osia pienissä muovi pussissa.

Varsinaisia helistimiä, tämän olen keksinyt sen tilalle etten tunne rakentamiseen liittyvää terminologiaa ja kaikkia niitä nippeleitä. Aina kun esille tuleva nippeli on minulle uusi ja tuntematon se on minulle helistin, oletuksena että osia on ainakin kaksi, helisevät sopivasti taskussa. Mallit mukana kauppaan aina on jotain löytynyt.

Kyllä ne kaikki kolme halogeenia on nyt katossa, suositusten mukaisilla turva etäisyyksillä kaikesta palavasta, kuumana näyttävät käyvän. Onneksi ei tehty tähtitaivasta. Vaihtuvat kyllä LED-lamppuihin kun tulevat tiensä päähän, mutta ei niihin jotka ovat halogeenin runkoihin valmistettuja LED-lamppuja. Jos ledeille annetaan käyttöikää 50000 tuntia, ei näille rungoille tehdyista sitä varmasti kerry, koska lämpö jää tehokkaasti sinne rungon sisälle ja alkaa tuhota ledejä yksitellen. Jo +60-65 C astetta riittää tuhoamaan niitä, sanovat asiantuntijat. Siinä saattaa olla syy miksi jotkut löylyhuoneen led-taivaat eivät tulleet koskaan täysi-ikäiseksi.

Hyvä DX - parempi mieli

Ei kommentteja: