Oma blogiluettelo

tiistai 23. joulukuuta 2008

Tuleeko AEK sta uusi RYH



T32YY ilmestyi 7090 tiistaina illan suussa, täällä vain pihinää silloin kun taajuus jotenkin vapaa, NAsta tuli vihjeitä ja venäläisiä asemia oli 7088 ja lukeminen täysin mahdotonta. Taajuudella oli pitkin iltaa japanilaisia kutsumassa Toshia, niin ainakin luulin koska japaniksi siinä huudeltiin.
Vasta myöhemmin huomasin että Toshin kanssa siinä pidettin qsoja japaniksi, tyyli ei vain ollut ne se perinteinen pileuppi tyyli vaan pitkiä oovereita siinä hierottiin. Toshia ei vaan täällä pystynyt lukemaan. Oli vähän auroran makua 40 m signaaleissa. Myöhemmin illalla ON4AEK kiusasi käytöksellään eurooppaa 7004, hakkasi cq samalla taajuudella, jossa Toshi piti vihjeen mukaan olla.

1. CCF Joulukilpailu 2008 käydään Tapanin päivänä 26.12.2008 säännöt löytyy täältä:
http://contestclubfinland.com/CCF/index.php?option=com_content&task=view&id=63&Itemid=2

Olen usein kuunnellut 3699 netinkautta Lopelta, nyt miinus asteisen yön jäljiltä tuossa signaalissa kuuluu selvästi pohjarahinaa jota ei eilen siinä vielä ollut kun sää oli plus asteiden puolella. Lopen säästä en ole varma, mutta jokseenkin samaa sen luulisin olen kuin täällä Jaalassa, ainakin pohjois- etelä suunassa olemme suunnilleen samalla linjalla. Tietysti säärintamat pyörii omia teitään. Juuri nyt ei tuon bandin pohjan purina ole niin voimakas täällä kuin tuolla Lopella. Voihan purina tulla myös puhelinlinjasta jolla minä nettiä käytän. http://eat.it.helsinki.fi:8000/

Kytkin mastossa olevan 80 m dipolin koksin antennin vaihtajaa ja kuuntelin omaa lähettettä netinkautta 3685. Pidin yhteyden Juhanin OH6OW kanssa hän sanoin että nyt on skypellä ollut jopa 10 sekunnin viivettä. Tätä netin kautta oman lähetteen kuuntelua, en ole aikaisemmin harrastanut, joten en tiedä mikä on normaali viive.

Hyvä cw DX - parempi mieli.
73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: