Oma blogiluettelo

lauantai 20. joulukuuta 2008

Lumipeite tuli - pilkkuja ei



NA-086 saarella taitaa olla kutsuista epätietoisuutta mitä käytetään, ainakin seuraavia olen muutaman päivän sisään siltä kuullut CO6LC, CO6LC/P, CO6LC/7. Ja tänään oli äänessä heidän nettisivuilla luvattu kutsu T47C. joka tuli pitkin päivää 7045 hyvin ja otti 2 uppia, CW:lläkin oli samalla bandilla päivää myöhemmin, yleensä näyttävät viihtyvän hyvin ssb:llä.

4U1UN oli puolisen tuntia äänessä perjantaina illalla paikallista aikaa10108 kuului hyvin. Selvästi sen ekan dx-clusteri vihjeen jälkeen kutsuvien määrä lisääntyi. Itse menin taajuudelle s-postilla tulleen vihjeen perusteella. Piti vielä käydä koksikin vaihtamassa ulkona oikeaan antenniin. Kyllä se 40m 3 elm kuului, mutta SWR oli taivaissa, joten ei oikein saanut tai uskaltanut vääntää tehoja ulos. Ei syntynyt qsoa muutama saksalainen kyllä meni jenkkien seassa läpi.

Nyt taitaa olla toivoa että asema tulisi joskus uudelleen ääneen tuollakin bandilla, jossa sitä en koskaan ole edes kuullut. Erään lausunnon mukaan on sillä vanhalla antennilla jopa pidetty qso Nykin ulkopuolelle. Koskaan en ole nähnyt 4U1UN aseman antenni varustuksesta mitään juttua, ainoastaan toteamuksia ettei ne kummoisia ole. Ja joitakin bandeja ajetaan väkisin tunarilla.

Viime CQ WW CW- osassa näyttää qsot suorastaan hyytyneen, mitä pohjoisemmassa on kisa-asema sijainnut 15 ja 10 bandeilla: http://www.g3txf.com/dxtrip/OX5AA/OX5AA.html
Lunta satoi taas yöllä juuri sopivasti, maisema on kuin perinteisissä joulupostikortissa.

Hyvä cw DX - parempi mieli.
73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: