Oma blogiluettelo

lauantai 27. joulukuuta 2008

Deleted maita etsimässä



Viime päivinä on 80 m bandilla tarjolla hyvin dx-asemia tarjolla ainakin EL2DX, T32YY ja H44MY ja varmaan muitakin, itse en vain ehtinyt mukaan, on ollut vilkasta liikennettä lähisuvun kesken puolin ja toisin.
Joulukisakin jäi ihan alkuosan kuunluntelun varaan, Jukka OH2MA oli 3675 kisan alussa ja sai 36 qsoa noin 12 minuutissa, tuolla keskimääräisellä vauhdilla hän olisi saanut huimat qsot kasaan, jos asemia olisi riittänyt. Signaali oli täällä vahva plus 40 db, Jukka oli varmaan linukka sarjassa, 80m oli aamulla täynä myös ruotsalaisia kisaajia. OH5RBI:llä oli ennätysmäärä kytkeytyneitä asemia, ja useita ei OH-asemia. Joten kyllä vapaapäivät nostavat aktiivisuutta bandeilla olennaisesti.

DX-workkinnan historia tuntee Don Millerin värikkään hahmon, lue myös Hugh Cassidyn "Who was Don Miller": http://www.oz.net/~hamradio/qsls/don/
Jos noista qsl-kuvista ei ole muuta hyötyä, voit ainakin katsoa korttia mitä pitää etsiä siihen Deleted listaukseen. On paljon helpompi etsiä kun tietää mitä etsii, jos on yleensä tarvetta etsiä. Ei sitä nuorena ymmärtänyt workkia vain noita tulevia Deleted maita, nyt ne olisi arvossaan jos DXCC-listalla olisin. Tämä on juuri se kohta joka aloittavaa dx-workkijaa lannistaa, vaikka olisi kaikki niin ne Deleted maat kuitenkin siellä määrää järjestyksen ja millä niitä sitten workit? Hyvä että nuoren dx-workkijan isä on silloin ollut elossa ja häneltä ei voi periä Deleted maita, vaikka olisit ainoa jälkeläinen, vaikka kutsun voisi vielä ostaa jos on vapaana.


Tässä sitä ollaan lupasin kuunnella iltaisn 14150 kello 21.00 sa, mutta en yhtenäkään iltana ole siellä ollut. Olen unohtanut koko jutun, yritän muistaa tulevan viikonlopun aikana, kun tilanne täällä rauhoittuu ja pääsemme normaaliin perheen päivärytmiin.

Järvi oli vetänyt jäähän jouluyön aikana, oli sopivasti pakkasta ja tyyni ilma, tulee tasainen jää Järvenpään jääkiitäjille, jos ei tule taas lämmintä kautta ja kovia tuulia joka rikkoo ohuet jäät ja kasaa niitä pieniksi valleiksi.

Lisää paikkallisuutisia, pulska kissa täällä käy haistelemassa terassille jäähtymään jätettyjä joulupaistoksia, jäljistä päätellen. Ei näy runsas hiiri-tai myyräkanta kissaan kiinnostavan, on tainut kaupanruualla pysyä hyvissä lihoissa. Liikkumalla kiinniotettava ruoka ei näy oikein kiinnostavan tai jos se on liian tuoretta ei pysy edes lautasella, vai onko lautasen kiikuttaminen maastoon liian hankalaa.
Hyvä ettei ole vielä kevättä ilmassa, olisimme saanut ruokiin jälkimaustuksen. Kissan omistajan ja meidän piha on nyt samaa tonttia, viitaten tuohon poliisin vastaukseen.

Ei kommentteja: