Oma blogiluettelo

sunnuntai 28. joulukuuta 2008

T32YY jahtaamassa



Sunnuntaina aamupäivällä Toshi T32YY tuli 40m ssb:llä ja nousi hyvin luettavaksi täälläkin, muutaman OH-aseman jälkeen (OH5BM ja OH7MS) , Toshi kysyi muita OH asemia, ja mainitsi OH1XX ei kuulunut ja seuraavaksi OH2 ja sieltä meni OH2ZZ. Oman qson jälkeen lähdin aamun postia hakemaan, joten en jäänyt taajuudelle kuuntelemaan. Tulipa siinä modepinna tälle bandille. Myöhemmin iltapäivällä Toshi tuli cw:llä selvästi paremmin, vaikka tarjosi qsoa ensin JH5TQ:lle, tyypillisen tapaan japanilaisten seassa annetuksi meikäläisen kutsuna cw:llä.

Auringon jo laskettua täällä T32YY ilmestyi 3503, jossa ihan pihinässä oleva kuulohavainto täälläkin ja qsb huipuissa pystyi lukemaan, seuraava piikki pitäisi olla täällä kun siellä auringon nousee 16.00-16.30 utc. Toivotaan että Toshi jaksaa purtaa siihen saakka tällä bandilla, tai ainakin tulee takaisin. Ei kuulunut millään bandilla Toshia, eikä edes vihjettä oli varmasti kypsä nukkumaan, kun oli koko sikäläisen yön workkinut.

Saas nähdä pääseekö italialaisryhmä kutsulla E44M ääneen vuoden 2009 alussa, tai pääseekö ryhmä edes maahan, niin hurjia ovat uutiset sieltä suunnalta.
Heidän nettisivuiltaa sitä kannattaa seurata: http://www.dxcoffee.com/e44m/

Olen nyt muutamana iltana kuunnellut 14150 OH-asemia, ei vaan ole kuulunut. Taidan olla täällä susirajan takana jonne ei edes pinta-aallot eksy kuin vahingossa ja nyt sitä ei vahinkoa ei ole tapahtunut. Muistelen vuosien takaisia OH-kisoja jotka oli 10 ja 15 m alueilla keväisin, siinä ajettiin pinta-aaltona täällä etelässä ja jotain muuta etenemistä käyttäen OH9 -piiriin qsoja jos oli vasta-asemia, joilla oli suunta-antennia ja vähän reilummin tehoa. 20 m bandilla on usein selvää keliä tuonne pohjoiseen, ei siinä silloin tehoja tarvita.

73, Pertti OH5TQ
http://oh5tq.blogspot.com/

Ei kommentteja: