Oma blogiluettelo

maanantai 15. joulukuuta 2008

Laatuvahti löysi säröä yhdestä vaiheesta



Kyllä se on myönnettävä että kääntäjä pitää olla rigin vieressä, yritin FT5YI kuunnella 14267 ja oli vain karkea arvio suunnasta, niin hakuammuntaa se taisi olla. Tuo Antartica on niin iso pläntti tuossa suuntakartalla. Kun signaali on heikko ja antennia ei päässyt kääntämään ja kuuntelemaa samalla, temppu jota olin tottunut käyttämään ja kaivamaan heikkoja signaaleja esille. Nyt oli sellainen tunne että antenni ei ole siihen oikeaan suuntaan.

Kyllä tuolla 5 elementtisellä monobanderilla on jo sen verran suuntavaikutusta, puomiakin taisi olla kymmenen metrin seutuvilla. Ne viimeiset desibelit antennista kannataan myös käyttää. Täällä tyylillä ei haittaa vaikka näyttö tai biimin suuntakuvio olisi vähän vinossa. Kun tämä mahdollisuus puuttuu, on kuin olisi lisälaput korvilla, estämässä kuuntelua. Kun vielä DX-klusterilta näkee mitä pitisi kuulla.


Laatuvahti oli kytkettynä viikon sähkömittariin ja sieltä löytyi yhdestä vaiheesta säröä, epäilevät vahvasti että joku eristin 20 kV linjassa lyö läpi. Kuivalla ilmalla se löytyy myös bandien pohjilta etelästä ja pohjoisesta, eri suunnissa mahdolliseti esiintyvää signaalin voimakkuuseroa en ole katsonut. Haittaa siitä on kun yrittää niitä pihinä signaalia kuunnella, jos ne vielä noista suunnista tulee. Toivotaan että särön aiheuttaja löytyy sieltä eristämättömän 20 kV linjan eristimistä, joka tuosta läheltä menee ohi ja tulee puistokaapelilla takaisin, ilmassa sekin.


Hyvä DX - parempi mieli.
73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: