Oma blogiluettelo

lauantai 26. syyskuuta 2009

Uusi bandi FT5GA kanssa



Perjantaina kuuntelin ahkerasti 12m bandia ja ssb oli tarjontaa FT5GA suunnasta, pihinän ylittäviä hetkiä oli muutama, OH2 meni läpi. Siellä oli pyykinkuivausteline (antenni) todennäköisesti suunnilleen tänne. Pihinä hiljeni ja japanista alkoi sadella vihjeitä siihen malliin että siellä oli luettavaa signaalia, joten kyllä sillä antennilla on suuntavaikutustakin, täällä meni pihinästä nollaan.

Nyt jos lopun päivää pitävät suunnan Japaniin, niin ainoa mahdollisuus kuulemiseen on heidän SunSet joka on 14.47 utc. Tosin MUF on kiivennyt jo 31 Mhz se pitää rigin äärellä, jos jo aikaisemmin olisi mahdollisuus kuulemiseen.

Siinä 13.00 utc maissa alkoi täälläkin jo qsb huipuissa cw-merkit kuulua, ainakin paikalliset dx-workkijat Timo OH5KW ja Jukka OH5WW oli kutsumassa. Ja meillä kaikilla oli eri rytmi kutsumisessa, joten qsb huiput oli jokaisella varmaan eri aikoina. Minä jouduin kiireesti lähtemään rigien ääreltä muihin puuhiin joten en tiedä miten keli eteni sen jälkeen.

Sen verran Timon OH5KW kanssa juttelin että qsb oli hänelläkin ja se osa hänen qsosta, jolloin hänellä oli vaikeuksia lukea tuli taas minulle erittäin hyvin ja meillä ei qth välimatka ole kuin noin 25 km, karkeasti olemme pohjois- etelä suunnassa. Etäisyys Jukan OH5WW qth on jonkun kilomerin pidempi, ehkä siinä reilu 40 km, myös pohjois- etelä suunnassa minä täällä pohjoisessa.Tällaista tämä nyt vaan on, pihinästä luettavaksi muutamassa minuutissa ja taas alas lukemattomiin.

Vasta iltapäivällä huomasin että olin aamulla antanut 12 db edun muille, omalla hölmöilyllä ATT oli 12 db asennossa, edellisen illan 80 m cw qsoilun jäljiltä. No en ole itseäni täydellisenä pitänytkään ja tuskin tulenkaan, xyl sen vahvistaa tarvittaessa yli 40 vuoden koulutuksen tuloksena - ja koulutus jatkuu.

Viimeisin loki päivitys FT5GA on 25.9.2009 kello 1546 utc http://www.clublog.org/charts/?c=FT5GA

Elämää on muuallakin kuin FT5GA ympärillä, K7A tuli ääneen iota NA-236
http://www.qrz.com/callsign/K7A
http://www.rsgbiota.org/info/search.php?q=NA236

Anne OH2YL juhlii kutsulla OG20YL http://www.qrz.com/db/OG20YL

160 m on ollut hyvin dx-pitoinen, minäkin kuulin jenkkejä, isot pojat niitä innoissaan workkivat, sille bandille tyypillisen hiljaisen kesä jälkeen.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: