Oma blogiluettelo

torstai 24. syyskuuta 2009

Kyllä se on uskottava 15, 12 ja 10 m on ajoittain auki DX, eikä vain ES hyppyjä naapuriin


Tiistaina illalla taas tuli 80 m cw bandia päivystettyä FT5GA ilmestyi 3508, siinä Japanin auringon nousun aikoihin ja niitä tietysti workkimaan, signaali oli täällä aika hepponen. Vähän nousi illan mittaan, hyväksi ei voinut sanoa missään vaiheessa. EU yritti siihen väliin, ei meitä suorastaan pois ajettu mutta japanilaisia taisi olla helppo kaivaa kutsuvan EU seasta. Myöhemmin vihjeistä voi päätellä että jenkkilän auringon laskua siellä taas ajettiin, itse olin jo nukkumassa, vihjeistä päätellen oli siellä sitkeitä EU asemia kutsumassa silloinkin.

Selvästi voi päätellä ajankohdasta, ja miltä puolelta palloa löytyy juuri silloin Sun Rise ja Sun Set alueet ja sieltä tulevat vahvat signaalit , helppo lukea ja worrkia, suurin osa EUsta vain pihisee.

Keskiviikko meni taas muissa puuhissa, mutta FT5GA päivän ja ehtoon workkimiset kertoi kyllä että keliä oli taas ollut yläbandeilla. Niin kuin tiistaina sain itse havannoida.

“The solar flux is now at 75. The SF is expected to remain in the mid 70's through the end of next week! The sunspot number for Sunday (20.9.2009) was 0, 11 on Monday and 26 on Tuesday. Keep looking for those openings on 18 through 28 MHz. Also take a look at the Solar Activity article at http://www.spaceweather.com/.

Nopea on ollut nousu joten nyt on syytä olla yläbandeilla katsomassa miten FT5GA workkii tänne, vai vieläkö on asemia jenkkilässä tai japanissa ilman yhteyttä.

Linkkiä

Kiesi kompastui kulttuuri­osaamiseen - Talouselämä
” Oikea ymmärrys paikallisesta todellisuudesta syntyy ainoastaan monia lähteitä kuuntelemalla. Jos hyörii vain eliitin kanssa, tuntee vain eliitin murheet.”
http://www.talouselama.fi/tyoelama/article330473.ece?s=r&wtm=talouselama/-24092009

Myydäänkö jätevesisysteemejä liian löysillä puheilla? Kauppalehti.fi
”Asia koskee myös suurinta osaa kesämökkien omistajista”
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/09/26112&ext=rss


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: