Oma blogiluettelo

maanantai 14. syyskuuta 2009

EU ja jenkkilän kelit


Maanantaina aamusta FO/G3BJ oli 7002, ja erään ua4 vihjeen mukaan tulee via LP, täällä oli antenni suunnilleen etelää, mutta ei oikein luettavaa signaalia sieltä löytynyt. FO:ssa on vain GP joten ei siellä pahemmin voi suuntaa vaikuttaa, ellei tee siihen erillistä suuntaajaa. Jota sitten pitäisi käydä eri suuntiin asettelemassa. En edes antennia kääntänyt SP suuntaan, kun olin jo aikaisemmin sinne tällä bandilla qson pitänyt, mutta arvelen että olisi selvästi paremmin kuulunut. On tuossa 3- elementisessä jo sen verran etu-takasuhdetta, että korvallakin sen erottaa, tuolla pihinä tasolla.

Ovat jenkitkin huomannet FO/G3BJ halun workkia EU qsoja, koska sarkastisesti K8OQL pyysi vihjeessään että ”pse only EU”, parhaan jenkkikelin aikana. Vai olikohan siihen syynä ettei ko.asema päässyt paikallisesta pileupista läpi ja pipo alkoi kiristää.
Ei se muisti niin pitkä ole heilläkään, kyllä siitä pitkä lista tulisi jos ne kaikki heidän pacifikillä olleet asemat laittaisi jonoon, jossa ei EU kelin ajankohtaa ei olla mitenkään noteerattu.

Kyllä se tuo FT5GA monelle jenkille tiukka paikka, siellä on rakennettu kelikarttoja ja pilotti asemakin mantereelle saatu, on LP ja SP keliä eritehoille. Ei tarvita suuria ennustajan lahjoja, jos sanoo että 100w ja keppillä qso ssb:llä on tuolta mantereelta jo hyvä suoritus. No aika näyttää miten homma sujuu, toivottavasti saaren asemilla on runsaasti äänessä oloaikaa.

Luontoa

Ei ne marjat metsästä ole vielä loppuneet, pohjoisrinteillä mustikatkin vielä kohtuullisen kovia ja puolukat kypsyneet. Sienet kaipasi vielä lisää vettä, uusia ei ole oikein ilmestynyt. Kanttarelli rajoitteinen kun olen.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/
eQSL.cc - The Electronic QSL Card Centre
http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

Ei kommentteja: