Oma blogiluettelo

maanantai 7. syyskuuta 2009

FO/G3BJ EU:n vastaanottoa 40 m cw:llä


Maanantaina heti aamusta rigien ääreen ja FO/G3BJ kuuntelemaan, vihjeen mukaan oli 7001.9 siinä jenkkiä meni solkenaan läpi, ei ollut EU:lla jakoa mistään laidasta vaikka kutsujia oli.
Piti laittaa vihje asemasta ”only usa”, siinä 04.00 utc tulikin muutaman minuutin pätkä, jolloin ”only EU up 1” oli sanoman sisältö ja muutama yhteys siinä saatiin tahkotuksi läpi.

Selvästi oli siellä EU:lla hintelät signaalitasot, osa kutsujista jäi rannalle, vaikka tarkasti otti samalta taajuudelta ja nopeutta pudotti selvästi. Ei se täälläkään mitenkään vahva ollut, hyvin kuitenkin luki. Ottaen huomioon että keli sinne oli tällä bandilla menossa täältä ohi, aurinko jo korkealla, lähes tuntia aikaisemmin jo noussut. Sama EU:n vuoro tapahtui myös noin 25 minuutin päästä uudelleen. Vielä 5.30 utc signaali oli utuisen heikosti luettavissa, mutta EU:lle tarjottiin mahdollisuutta ja näytti että keskisestä- ja eteläisestä EUsta oli sinne keliä. Kannattaa odottaa EU:n vuoroa, jos ei muuten onnistu.

11.9.2009 aloittaa FT5GA Glorioso Isl
http://glorieuses2008.free.fr/

1-10.10.2009 Conway Reef DXpedition 2009
http://www.conwayreef2009.de/index.html

On tämä contestereiden kirjoittelu ja melu joidenkin mielestä jopa tyhjästä, saanut aikaan CQWW CC ulostulemisen. Se että pyydetään paikallisesti vielä kääntämään viesti mahdollisimman monelle kielelle, antaa sanomalle lisäsyvyyttä. Jo se että kyseessä olevasta kisasta kirjoitetaan, antaa polun alussa oleville kilpailijoille tiedonmurusia ja vanhoille parroille hyvän muistutuksen. CC avautuminen sosiaaliseen kanssakäymiseen kilpailijoiden kanssa, on myönteinen muutos. Minusta tämä on selvä osoitus CC huolestumisesta kisan tulevaisuudesta ja mahdollisen maineen kolhiintumisesta.

CQ World Wide DX Contest - Official Home Page
http://www.cqww.com/contact.htm

Kari OG5M on tehnyt uuden päivityksen blogiinsa.
Kilpailufilosofiaa, osa 3 http://og5m.blogspot.com/

Linkit
Kerros- rivi- tai paritalossa. Tuhlaajanaapuri voi käydä kalliiksi Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2009/09/06/tuhlaajanaapuri-voi-kayda-kalliiksi/200919207/139


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/
eQSL.cc - The Electronic QSL Card Centre
http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

Ei kommentteja: