Oma blogiluettelo

torstai 17. syyskuuta 2009

G-saari on päässyt päiväjärjestykseen


Torstaina vähän huonosti nukutun yön jäljiltä taas tikkuna pystyssä ja rigien äärellä 01.30 utc maissa ja siellähän se ajoittain pihisi 3508, ei muuta kuin heidän auringon nousua odottelemaan. Kahvilla alakerrassa kävin ja kello lähestyi sitä hetkeä, nyt ei edes välillä pihissyt, taisi olla asema jossain muualla ja piti taukoa, koska kutsujia ei kuulunut upissa.

Pienet aamun unet ja taas rigien äärelle 18138 oli ssb ja 141014 cw:tä tarjolla, hyvin kelpasi OH 20 m cw:llä lähes putkenaan siinä asemia meni läpi. 18138 oli myös OH-kutsujia en seurannut miten asema kuului, koska 17 m yagi on nyt poissa käytöstä, enkä ole nousseiden swr syytä ehtinyt selvittää. 17 m aseman tulo selvästi nousi keskelle päivää tultaessa, aamulla oli 20 m antenni parempi päivällä 15 m antenni päihitti selvästi ja taisi siinä OHtakin mennä läpi. Windomillakin tuli hyvin sanoi Jussi OH3LCH ja piti melkein 100w qson.

Jossain vaiheessa aamulla 20 m cw alueen alkupäähän ilmestyi laajakaistainen voimakas ”ropina” joka peitti bandin alusta hyvin tehokkaasti ja FT5GA alleen, täällä ei ainakaan pystynyt lukemaan sitä ollenkaan. Ja tämäkin ilo tuli etelän suunnasta, onneksi ei siinä kovin pitkään ollut, vaikutti ihan siltä välimeren saarella olevalta tutkalta.

Pileupissa tapahtuu
Eräs asema joka vahingossa kutsui FT5GA taajuudella cw:llä, sai vastaansa kysymyksen koska hän aikoo lähettää kortin VP9 qsosta.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/
eQSL.cc - The Electronic QSL Card Centre
http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

Ei kommentteja: