Oma blogiluettelo

lauantai 19. syyskuuta 2009

FT5GA:lle palautetta


FT5GA keleistä on selvästi havaittavissa tilanne jossa, etenkin 20-15 m bandeilla on eteläinen EU jää hypyn tai hyppyjen väliin, tänne jotenkin tulee ja pääsee läpi, etenkin aamupäivisin. Tilanne tasoittuu illan suussa ja myöhemmin illalla koituu taas meidän tappioksi.

Perjantaina iltapäivällä seurailin 12 ja 10 m bandien välistä risteilyä japanilaisten workinnassa, vihjeiden perusteella ei tänne yltänyt kuin ajoittaista kohinaa, jos ovat vielä heidän auringonlaskun aikana niillä bandeilla, katsotaan mitä kuuluu. Vaan eivät olleet, toisille bandeille hyppäsivät jenkkilää ajamaan.

Nyt illalla odottelen heitä paikalliseen grayline aikaan 80 ja 160 m bandille, ei sitäkään tullut. Olivat jopa 160 m antennin pystyttäneet. Vaikka en mikään alabandien workija olekkaan, niin ihmettelen, miksi ei niitä rauhallisia grayline hetkiä hyödynnetä paremmin, tälläkin peditiolla.

Pitkääkö ne workkimis hetket olla siellä kaiken hälinän keskellä. Graylinessä on juuri se olleellinen ero että 180 astetta on hiljaista aluetta johon ei ole keliä, eikä tule häiritseviä signaaliakaan. Koska se aurinko on siellä puolella sen verran korkealla ettei heijastavia kerroksia ole sinne syntynyt, signaalit tulee ainoastaan pimeältä puolelta tai graylineä pitkin Gloriosolta tässä tapauksessa. Olemme suunnilleen samassa vyöhykkeessä Glorioson kanssa. Ja kuitenkin valittavat, että bandilla on kovat pohjat, ettei vaan ole workkimis kokemuksen puutetta kyseisiltä bandeilta, kun näin käyttäydytään.

Lauantaina aamusta olin taas hyvin hereillä ja PY1KN ja YV5ANF kyseli samasta asiasta dx-clusterilla

Juuri kun nämä ehdin kirjoittamaan nämä rivit, niin 0203 utc tuli vihje jossa 1823.5 mainittiin FT5GA taajuudeksi, ellei ole piraatti. Katsotaan miten sr tilanteessa täällä käy joka on saarella 02.43 utc. Vielä ei varmaa kuulohavaintoa täällä.

Jos niitä marginaalisia yhteyksiä, näillä pilkuilla tosissaan sieltä yritetään, olisi hyvä että ne kaikki asemat olisi äänessä jossain bandilla heidän auringon laskun ja nousun aikana. Varmat kelipiikkit löytyy silloin kaikilta bandeilta. Paineita näyttää kertyvän joka suunnasta heille, toiset taistelee ekasta yhteydestä, joka 100w on jo hyvä saavutus täältäkin ja minä valitan ettei kelipiikkejä käytetä hyväksi - kuuntelut jatkuvat.

Nyt aamukahville kello on 2.25 utc ja kaikki hyvin.

Linkkejä

Paikallinen EU- ja Venäjä kriittinen taiteilija
http://www.markkuvanhalakka.fi/

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/
eQSL.cc - The Electronic QSL Card Centre
http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

Ei kommentteja: