Oma blogiluettelo

lauantai 12. syyskuuta 2009

Aito PL-259 ja ne muovilelut




Puristettavia liittimiä ekaa kertaa asensin koksin päihin ja kyllä se ainakin oli helpompaa saada se vaippa, luotettavasti liitettyä. Tuo RG-214 oli yllättävän tuhtia kaapelia, tupla vaippa ja keskikarvatkin eristyksineen, selvästi erosi RG-213 jota olin aikaisemmin levitellyt ja tinaillut.

PL-259 korvikkeita kerran eräästä Lahdessa toimivasti elekroniikka http://www.bebek.fi/kauppa/index2.php kaupasta kovalla kiireellä noudin. Halpaa hintaa vähän kyllä ihmettelin ja autossa katselin että perhana, muovilta tuo eristysaine näyttää, kävin sisällä myymälässä uudelleen ja kysyin oliko muita eristeitä tuolla liitimellä tarjolla, ei ollut, cb-porukkalle on nämä käyneet sanoin myyjä. Ei ollut muita vaihtoehtoja tai aikaa etsiä parempia, piti vaan tyytyä näihin, työmatkalla kun olin. Illalla oli saatava koksin pää rigiin ja qsoksi.
Siinä se hyvän eristeen PL-259 juottamistyyli ei sopinutkaan, se keskitappi eli omaa elämää siellä lämpimässä muovissa, ja sojotti milloin mihinkin suuntaan, mutta ei koskaan oikeaan.
Kärsivällisyyteni loppui siihen ja loput liittimet oli vain muuten säilytyksessä, muutaman vuoden.

Tuli tilanne ettei niitä hyviä liittimiä löytynyt enää mistään laatikon nurkasta ja joutilaista välikaapeleista niitä en viitsinyt juottamalla irroitella. Mietin miten nämä pirulliset muovilelut saisi järkevästi koksiin, niin nopeasti ettei se keskiosan eristemuovi ehdi sulaa liiaksi ja kuitenkin tina ja kohde ehtisi lämmetä tarpeeksi, ja kyseessä olisi oikea lopputulos.

Ei muuta kun kokeilemaan, RG-214 oli sen verran paksumpaa, että sisäkarvojen kuorimisen jälkeen sitä sopivasti pihdeillä muotoilin ja laitoin siihen päähän tipan tinaa, että varmasti olisi mennyt liittimen keskikarvoille tarkoitettuun putkeen, kaiken kiertämisen jälkeen. Ei tarvinnutkaan pitkään lämmittää keskikarvan putkea, kun tina siellä sisällä ja vähän siitä putken päästä lisää annettu suli ja homma oli selvä ja keskitappi oli vielä oikeassa asennossa. Kyllä tämä HF-taajuuksille, minun tehoille ja varsinaiselle tinurille /tunarille kelpaa.

Ja tämä kaiken takana on 14.9.2009 tulevaksi ilmoitettu FT5GA Glorioso jolle piti saada workinta tilasta oikean antenni jokaiselle HF- bandille vain kytkimiä kääntämällä.

Linkki

Tyhmä taloyhtiö on helppo saalis Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2009/09/12/tyhma-taloyhtio-on-helppo-saalis/200919849/139


Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/
eQSL.cc - The Electronic QSL Card Centre
http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

Ei kommentteja: