Oma blogiluettelo

tiistai 15. syyskuuta 2009

FT5GA on tullut ääneen


Se perinteinen piraattikin FT5GA:lle löytyi maanantaina illansuussa, jostain etelän ja lounaan, välistä tänne tuli parhaiten 14010 ja harvinaisen pitkään sähkötteli taajuudella, jonkun ajan päästä ilmestyi 10105 sama kutsu, en edes viitsinyt biimailla suuntaa. Heidän sivuillaan selvästi kerrotaan että tiistaina aamusta on signaali mahdollista. Päivällä jo arvelivat ettei maanantaina ehditä ennen auringonlaskua saada antennia ylös. Tuleva yö käytetään asemien pystyttämiseen, jotta aamun sarastaessa päästään antennia nostelemaan.

Ja tiistaina heti viiden jälkeen paikallista aikaa olin pystyssä, jostain kummasta syystä. Afrikasta ei yhtään asemaa jäänyt spottaamatta, ja kaikilla oli pileuppia selvästi runsaampi kuin muina aamuina. Kyllä minullakin on linukka valmiiksi lämmin ja masto oikeaan suuntaan. Avaus bandista ei vaan ole kuin arvaus, näihin aikoihin aamulla tänne olisi hyvää keliä 20, 30, ja 40 m bandeilla , kaikki kelpaa uutena.

DX-summittiakin seuranneena , ei se FO/G3BJ Austral Isl mene dxcc-mielessa oikeaan maahan
summitissakaan, tuon FO/ perusteella Ranskan Polyneesiaan siellä maaksi tarjotaan.

Olen mukana siinä DX-summitin filtterikokeilussa ja aamun aikana on tullut sähköpostilla
jo reilut 25 kpl FT5GA infoa, olen sinne määritellyt filtterin jossa FT5GA kaikki spotit tulee sähköpostiini. Kaikki ovat olleet sen saman toistoa ”ei kuulu vaikka on antenni”, eripuolilta EUta ja Aasiaa. Pitäisi jo noista vihjeistä osata päätellä, ettei asema vielä ole äänessä. Sen ymmärrän jos asema on äänessä ja silloin laitetaan tuollaisia vihjeitä, ei kuulu nyt täällä, siitä jo jotain voi päätellä oman kuulumisen osalta mihin ollaan kelillisesti menossa.

Poistuin aamulla rigien ääreltä klo 7.30 utc joten päivän ilot jäi väliin. Ja palasin vasta auringon laskiessa.

Linkit

Katso mitä automerkkisi kertoo sinusta Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/liikenne/2009/09/09/katso-mita-automerkkisi-kertoo-sinusta/200919598/139

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/
eQSL.cc - The Electronic QSL Card Centre
http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

Ei kommentteja: